Testtog vil sætte hastighedsrekord på ny bane

Banedanmark er nu klar til at begynde testkørslen på den nye Ringstedbane. Og der kommer fart på.

Der bliver sat Danmarksrekord for hurtige tog, når et tysk testtog de næste seks uger prøvekører højhastighedsbanen mellem København og Ringsted. Frem mod jul skal toget teste hele den 60 kilometer lange strækning, og i den forbindelse vil det nå en hastighed på 250 kilometer i timen. Det er aldrig før sket i Danmark.

-Det er en stor dag for projektet og Banedanmark at se toget komme susende på den nye bane. Vi har været i gang med at bygge denne helt nye bane i mange år og det er dejligt at vi begynder at kunne se et færdigt resultat" fortæller Steen Neuchs Vedel, direktør for anlæg i Banedanmark i en pressemeddelelse.

Toggale børn og vokse vil sikkert gerne se, hvoran det ser ud, når et tog hamrer forbi med 250 kilometer i timen - men Banedanmark kan ikke opgive faste tidspunkter - kun oplyser de, at testkørslerne foregår fra om formiddagen og frem til klokken 19 fra nu og frem til jul.

Det testtog, der skal køre på strækningen er elektrisk.  Det er af typen Siemens Taurus og er fra Hector Rail og Deutsche Bahn.

Og det burde være en unødvendig advarsel - men Banedanmark minder alligevel om, at det er både ulovligt og livsfarligt at krydse banen - som jo altså ikke længere er stille og uden trafik. Tværtimod kører der et - efter danske forhold - ekstremt hurtigt tog på skinnerne.

Men Banedanmark glæder sig til den dag, passagerer kan opleve den nye jernbane.

-Alle i Banedanmark glæder sig til, at vi kan byde pendlerne og passagerne velkommen på den nye bane" siger Steen Neuchs Vedel.

Sådan så det ud, da skinnerne blev lagt:

Kort nyt

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik