Politiet afslører: Seks nye anmeldelser om løse hjulbolte

Københavns Vestegns Politi afslører overfor TV 2 Lorry, at de har fået seks nye anmeldelser om løse hjulbolte, som potentielt kan være farlig hærværk.

Den livsfarlige hærværk, hvor gerningsmænd løsner hjulboltene på folks biler, har hidtil været et stort problem for især Midt- og Vestsjællands Politi med en lang række sager omkring Roskilde.

Men nu viser det sig, at der også er seks dugfriske anmeldelser hos Københavns Vestegns Politi, som offentligheden ikke har kendt til. Det er dog ikke slået endeligt fast, at boltene er løsnet med vilje, og der skulle ikke være sket skader i forbindelse med episoderne.

- Vi ved, at de her historier vil komme frem under alle omstændigheder via de sociale medier, så derfor går vi ud og fortæller om problemets reelle omfang, siger politiinspektør Mogens Lauridsen ved Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Dermed er antallet af kendte sager oppe på 16 styk i hovedstadsområdet siden slutningen af marts, hvoraf størstdelen er fra juni måned.

Og det tal er muligvis højere, hvis man kalkulerer med sager, som ikke er blevet anmeldt til politiet, oplyser man.

I grafikken herunder kan du se en gennemgang af de sager, som er blevet registreret indenfor de seneste tre måneder.

Politiet: Kontakt os hver gang!

Hos Københavns Vestegns Politi ser man med største alvor på de mange episoder, der har skabt frygt og usikkerhed blandt mange borgere.

- Det er forrykt og livsfarligt at løsne eller fjerne hjulbolte på køretøjer. Det kan forårsage ulykker, alvorlig personskade og i værste fald koste liv. Det er en alvorlig forbrydelse - særligt hvis nogen kommer til skade - og politiet ser alvorligt på det og opfordrer til, at man straks anmelder det - så vi kan efterforske sagen og retsforfølge gerningsmanden, siger politiinspektør Mogens Lauridsen.

Han påpeger, at det kan koste gerningsmanden en lang fængselsstraf og stå på straffeattesten i mange år fremover. Derudover kan der komme store erstatninger til ofre.

Borgere opfordres til at kontakte politiet, hvis man har kendskab til, hvem gør det her, så der kan gribes ind og stoppe vedkommende, før det fører til fatale ulykker.

- Det er altid en god ide at tjekke sit køretøj, før man kører. Er der tegn på, at en gerningsmand har pillet ved bilen - så kontakt straks det lokale politi, lyder det fra politiinspektøren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik