Terrordømte Doukaev har forladt Danmark

Politiet har udleveret den terrordømte fra Hotel Jørgensen, Lors Doukaev, til afsoning i Belgien.

Arkivfoto Foto: Lorry

Den tidligere tjetjener og nuværende belgiske statsborger Lors Doukaev sidder ikke længere i et dansk fængsel, efter at han i 2011 blev idømt 12 års fængsel for terrorforsøg mod Morgenavisen Jyllands-Posten.

Torsdag rejste to betjente med Lors Doukaev til Belgien, hvor den terrordømte blev udleveret til de belgiske myndigheder, oplyser Københavns Politi.

- Han er på anmodning fra Belgien udleveret, efter at sagen har været behandlet i Justitsministeriet og Udenrigsministeriet. Rent fysisk skete udleveringen i torsdags, siger vicepolitiinspektør Jens Møller fra Københavns Politi til Ritzau.

Kendt som den etbenede bombemand

Den dengang 24-årige mand blev landskendt i september 2010 som den etbenede bombemand, da han ved et uheld sprængte sin egen hjemmelavede bombe på Hotel Jørgensen i København.

Lors Doukaev blev såret og senere anholdt i Ørstedsparken. Bomben menes tiltænkt Morgenavisen Jyllands-Posten, og han fik 12 års fængsel i 2011. Lors Doukaev blev ud over fængselsstraffen udvist af Danmark for bestandigt.

Han mistede sit ben i en mineulykke i Tjetjenien, da han var 10 år, og navnet på den etbenede bomber blev fundet via hans karriere som amatørbokser med et ben.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik