Terrorberedskab presser Københavns Politi

Siden terrorangrebene på Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge har Københavns Politi været presset. Det betyder, at der ikke er ressourcer nok til almindelige politiopgaver.

Et halvt år efter terrorangrebene i København har det stadig konsekvenser for betjente i København.

- Mine kolleger har et arbejdsmiljø, der hænger i laser, fordi de har haft alt for mange arbejdsopgaver i alt for lang tid, siger Michael Bergmann Møller, der er formand for Københavns Politiforening.

Det er især bevogtningen af jødiske institutioner, der tærer på ressourcerne. Derudover har politiet skruet op for sikkerheden til arrangementer med mange mennesker - og den slags er der en hel del af netop i København.

Ifølge Michael Bergmann Møller sker anti-terrorindsatsen på bekostning af andre politiopgaver, som indbrud, røveri, narkokriminalitet og præventivt arbejde.

- Det giver altså noget uro, for de kan slet ikke passe deres primære arbejdsområde, siger Michael Bergmann Møller.

Folketinget har givet politiet en ekstrabevilling på 130 millioner kroner som kompensation for ekstraopgaverne.

Pengene bliver blandt andet brugt på at udbetale overarbejde til betjentene og ansætte administrativt personale fra andre faggrupper.

Derudover er der givet 20 millioner kroner til fysisk sikring af de jødiske institutioner som for eksempel skudsikre slusesystemer.

- Det er vores forventning, at når de her ting er gennemført, så kan man kigge på bevogtningen igen, og så kan det sagtens være, at den kan være en anden og mindre end i dag, siger Dan Rosenberg Asmussen, der er formand for Det Jødiske Samfund i Danmark.

Men i modsætning til andre massive politiindsatser er antiterrorindsatsen formentlig ikke noget, der på et tidspunkt er overstået.

- Vi står i en ny situation. Jeg har i hvertfald ikke fantasti til at forestille mig, at bevogtningen skal tilbage på det niveau, det var før attentatet, siger Dan Rosenberg Asmussen.

Politiet i København kan ikke klare anti-terrorindsatsen alene.

Derfor sørger Rigspolitiet i øjeblikket for, at hver dansk politikreds i øjeblikket udlåner mellem 6 og 14 betjente om ugen til København.

Alligevel er Michael Bergmann Møller ikke i tvivl om, at helt almindelige borgere kan blive påvirkede af den nuværende situation.

- De mærker det ved, at det kan være sværere at få en patruljevogn ud og hjælpe befolkningen. Der bliver skåret helt ind til benet, fordi vi har så få ressourcer. Det gælder også efterforskningen. Vi har ikke så god tid til det, så vi henlægger flere sager, end vi gjorde før terrorattentaterne, siger han.

Det forhøjede terrorberedskab vil fortsætter indtil videre til den 1. november.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik