Terror forsinker køreprøver i Nordsjælland

Flere steder i Nordsjælland skal man vente længe på at komme til køreprøve. Politiet prioriterer bevogtning i København i stedet.

Terrorangrebet i København i februar har fået mange konsekvenser. En af dem er, at ventetiden på køreprøver er steget markant flere steder i Nordsjælland. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Københavns Politi er nemlig nødt til at prioritere bevogtningsopgaver frem for at afsætte folk til at være motorsagkyndige ved køreprøver.

Den lange ventetid i København får tilsyneladende unge til at valfarte til fx Frederikssund. Her vurderer motorsagkyndig Peter Hansen, at man har set en stigning på 20-30 procent i antallet af elever, der kommer til byen til hovedstaden.

- Terrorberedskabet har virkelig trukket tænder ud, og vi kan godt mærke, at der kommer mange elever hertil ude fra. Det har skabt længere ventetid her, og det samme gør sig gældende både i Hillerød og Helsingør, som også har køreprøver her i Nordsjælland. Det er typisk Nordsjælland og Køge, der må holde for, men der er desværre ikke så meget, vi kan gøre ved problemet. Vi kan bare konstatere, at ventetiden er steget markant siden terrorangrebet, og vi ved, at kørelærerne er pressede, fordi de har fået sværere ved at få deres elever op til den praktiske prøve, siger Peter Hansen til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Retten i Roskilde

Bedrog svage og ældre for millioner: Mand fra Greve fængslet

Lucas Kragh Christiansen

Politiet efterlyser igen mistænkt med nyt foto fra efterforskningen

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere