Telefondamer på bordel frifundet i Højesteret

Højesteret frifinder kvinder, der var tiltalt for at fremme kønslig usædelighed som telefondamer på et bordel.

Syv kvinder, der har arbejdet som telefondamer på et bordel i Lyngby, kan ikke straffes for at fremme kønslig usædelighed for egen vindings skyld.

Det har landets øverste retsinstans, Højesteret, afgjort tirsdag.

- Det var godt, at vi fik sagen for Højesteret. Vi har manglet ledende domme på området, siger advokat Bjørn Elmquist, der repræsenterer to af kvinderne.

Kvinderne arbejdede alle på et bordel på Lyngbyvej ved København, som i 2011 blev stormet af politiet.

Blandt de anholdte var de syv telefonpassere, der senere blev tiltalt for medvirken til rufferi og for at fremme kønslig usædelighed, som det hedder i straffeloven.

Forsvarer: Som telefondame udfylder man en støttefunktion

Retten i Lyngby og Østre Landsret frifandt kvinderne for rufferi-anklagen, men idømte dem betingede domme for den anden tiltale. Men de domme har Højesteret altså omstøbt tirsdag.

Sagens store spørgsmål har været, hvordan man definerer mellemmænd, som tjener penge på prostitution for egen vindings skyld.

- Vi har gjort gældende, at hvis man er telefondame, så udfylder man i virkeligheden en slags støttefunktion, hvor man ud over at tage telefonen også hjælper ved at være til stede og ved at ringe efter politiet, hvis der skulle opstå ballade, siger Bjørn Elmquist.

Højesteret skriver i dommen, at mellemmandsvirksomhed omfatter "selvstændig formidling af kontakt mellem en prostitueret og en kunde", men "ikke andre hjælpefunktioner i forhold til prostituerede, herunder hjælp til telefonpasning".

- Så telefondamerne øger rent faktisk sikkerheden omkring de kvinder, som jo helt lovligt udøver deres erhverv, tilføjer Bjørn Elmquist.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brand i ishøj gildbroevej

play36 boliger ødelagt efter brand i etageejendom: 91 beboere skal genhuses

Mobiltelefon, opkald

Efter flere falske politi-opkald: Opfordrer borgere til at passe på

brand ishøj

Beboer løsladt efter voldsom brand i Ishøj

retten i Roskilde

78-årig dømt for hvidvask af næsten 50 millioner kroner

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere