Telebranchen: ”Sænk lejen, og få bedre dækning”

Brancheforeningen Teleindustrien vil lave bedre mobildækning, hvis de dyre kommuner sænker prisen på leje af master.

Hvis kommunerne vil have bedre mobildækning, så skal de sænke prisen på lejen. Sådan lyder det fra brancheorganisationen Teleindustrien. De foreslår, at de kommuner, der vil have bedre mobildækning, følger Energistyrelsens forslag til, hvordan man regner lejen ud for de enkelte tele-master.

Der findes tre anbefalinger fra Energistyrelsen, og ud af de tre er teleindustrien mest interesseret i den ene, hvor priserne beregnes ud fra offentlige ejendomsvurderinger. 

-Jeg vil godt garantere, at der kommer, hvis de vender den prisudvikling og sikrer lavere omkostninger for teleselskaberne. Lige nu går det faktisk den modsatte vej, fordi de har så høje priser, så ved jeg, at teleselskaberne har planer om at pille master ned, og det synes jeg ikke kan være i en kommunes interesse, siger Jakob Willer, Direktør i Teleindustrien til TV 2 Lorry

I Rudersdal kommune er der en masteplacering, hvor TDC lige nu betaler cirka 240.000 kr. om året for leje af grund til telemasten. Hvis Rudersdal brugte teleindustriens favorit-metode fra Energistyrelsen, ville prisen blive ændret til 15.000 kr. 

-Vi gør det gerne billigere, men vi gør det kun, hvis selskaberne er med på en bedre dækning, og det tilsagn har vi ikke fået. Tværtimod så truer de i øjeblikket med dårligere dækning, og vores opgave er jo at forsvare vores borgere og give dem en stadigt bedre digital infrastruktur, siger Borgmester i Rudersdal, Jens Ive til TV 2 Lorry

En fjerdedel af landets tele-master til mobildækning står kommunerne for. Derfor er det også kommunen, der bestemmer, hvor meget et teleselskab skal betale for leje af grunden til masterne.  

Info til grafik: 
De røde kommuner følger ikke energistyrelsens anbefalinger. 
De turkise kommune følger energistyrelsens anbefalinger. 
De sorte kommuner har ikke taget stilling. 
De blå kommuner har været uafklaret indtil nu, men vil fremover følge anbefalinger. 
Den pinke kommune, Roskilde, har ikke fulgt anbefalingen, men fremover vil man gøre det. 

 
 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik