Det er deb nye teknologi der volder udfordringer med indfrysningen af banen, og derfor er åbningen udsat. Foto: TV2/Lorry

Tekniske problemer driller Københavns største skøjtebane

Indfrysningen af skøjtebanen på Genforeningspladsen driller på grund af ny og hidtil uafprøvet teknologi kombineret med det lune vintervejr.

Skøjtebanen på Genforeningenspladsen i Københavns nordvestkvarter skulle være åbnet den 1. december. Men det er fortsat et varm og kedeligt syn der venter skøjteglade københavnere. 

Det er deb nye teknologi der volder udfordringer med indfrysningen af banen, og derfor er åbningen udsat. 

Københavns Kommune er i løbende dialog med leverandøren og har hentet en ekstern ekspert ind med særlig viden om etablering og drift af isbaner. Derudover skal der foretages yderligere undersøgelser af årsagen til problemerne med indfrysningen af banen, før skøjteglade københavnerne kan tage den i brug.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse. 

Læs også Oplev ny Nordhavnstunnel på cykel eller rulleskøjter

- Leverandøren har svært ved at få opbygget isen, og derfor er vi ved at få undersøgt, hvorfor isen ikke vil fryse, som den skal, og om der skal laves noget om ved banens opbygning”siger Rasmus Brandt Lassen, byggechef i Byggeri København i Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune.

Genforeningspladsen, som har gennemgået en større opgradering, stod færdig i maj 2017 med en ny 11-mands kunstgræsbane kombineret med et permanent anlæg til skøjtebane. Kunstgræsbanen har været i flittig brug hen over efteråret, men åbningen af skøjtebanen lader vente på sig. 

Læs også Vådt og varmt vejr udskyder åbning af skøjtebane

- Vi er ærgerlige over, at skøjtebanen ikke kan bruges af københavnerne som planlagt, og at det nye anlæg på Genforeningspladsen dermed ikke benyttes fuldt ud på nuværende tidspunkt, siger Mads Kamp Hansen, fritidschef i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune. 

Der arbejdes fortsat på at få skøjtebanen i drift i sæsonen 2017/2018.