Teenagepige dømt for sex med syvårig lillebror

16-årig har fået en betinget dom, og kommunen skal nu bestemme, hvad der skal ske med hende.

Retten i Lyngby behandlede i går en højst usædvanlig sag, hvor en 16-årig pige blev dømt for kønslig omgang med sin nu syvårige lillebror.

Ifølge Frederiksborg Amts Avis' oplysninger har pigen haft et ukendt antal samlejer med sin lillebror i børnenes hjem i Furesø Kommune sidste år.

Retssagen blev gennemført bag lukkede døre af hensyn til den svære familiesituation. Dommen blev alene baseret på vidneudsagn fra pigen, på en videoafhøring af den syvårige lillebror og på vidneforklaring fra børnenes mor.

Inden retssagen gik i gang, og Frederiksborg Amts Avis blev vist ud af retslokalet, sad pigen roligt ved siden sin forsvarer Dorte Lykkegaard og så frem for sig med foldede hænder.

Idømt betinget dom

Af hensyn til de lukkede døre ønsker anklager Naja Wærness Larsen fra Nordsjællands Politi ikke at oplyse, om pigen erkender forholdet.

- Hun fik en betinget dom uden straffastsættelse med vilkår i lov om social service, hvor kommunen skal fastsætte de nærmere foranstaltninger.

- Det betyder, at hun ikke har fået udmålt nogen straf, men at kommunen skal bestemme for eksempel, hvor hun skal opholde sig de næste to år.

- Hvis hun ikke gør noget i de næste to år, vil hun ikke have noget stående på sin straffeattest, forklarer Naja Wærness Larsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik