Team Tvilling klarer ny ekstrem udfordring

Team Tvilling har været i Grønland for at tage kampen op med, hvad der bliver kaldt verdens koldeste marathon.

Det er med trætte ben, men store smil, at Team Tvilling venter i lufthavnen i Grønland.

- Det var lige så hårdt og lige så fedt, som vi havde regnet med, lyder det fra Steen Mondrup, som er den ene halvdel af Team Tvilling.

Sammen med sin handicappede tvillingebror Peder Mondrup er han på vej hjem fra Grønland, da TV2 Lorry taler med ham - og på vej hjem fra at have gennemført, hvad der nok står som Team Tvillings hårdeste udfordring til dato: The Polar Circle Marathon. Også kendt som verdens koldeste marathon.

Marathon over indlandsisen 

quote Det er også fedt at komme ud, hvor der kun er en krage og en polarræv.

Steen Mondrup, Team Tvilling

Én gang om året får 175 kuldeelskende løbere muligheden for at udfordre sig selv i den rå og bidende kolde Grønlandske natur.

The Polar Circle Marathon løber over den tykke indlandsis og gennem Grøndlands bakkede landskab med gletsjere, tundraer og arktisk ørken.

- Normalt er der rigtig mange tilskuere, som kender os, og det er fedt. Men det er også fedt at komme ud, hvor der kun er en krage og en polarræv, siger Steen Mondrup. 

- Man kommer lidt tilbage til, hvad der var sjovt i starten. Det var bare Steen, Peder og vores storebror Michael. 

Et projekt, der vokser og vokser

Steen og Peder Mondrup er tvillinger. Under fødslen manglede Peder Mondrup ilt og endte med at blive spastiker. Han har siddet i kørestol i hele sit liv. Brødrene siger det selv sådan: "Steen har fået benene og Peder har fået hovedet - dermed har vi den perfekte kombination på en løber med jernvilje." 

I 2014 løb tvillingerne deres første Ironman som par, og en måned efter stiftede de foreningenteamtvilling.dk for at give andre kørestolsbrugere muligheden for at dyrke sport.

Siden er projektet fra Østerbro vokset, og brødrene arbejder på at udvide konceptet til resten af Danmark, Norge, Dubai, og NordTyskland.

Specialbygget vogn

Tvillingebrødrene havde fået bygget en ny specialdesignet løbevogn med pigdæk og snowboard til marathonet i Grønland. Og selvom det var koldt, måtte det gerne have været endnu koldere.

- Vi havde nok håbet på mere sne, fordi vi havde bygget en vogn til det. Men det er stadig vildt nok at løbe et marathon ude på indlandsisen, siger Steen Mondrup. 

Team Tvilling har både løbet marathonet på 42.195 kilometer i lørdags og halvmarathonet i søndags.

Team Tvillings tider til The Polar Circle Marathon

Marathon den 28. oktober: 5 timer og 57 minutter.

Halvmarathon den 29. oktober: 2 timer og 58 minutter.

quote Man kan godt mærke, man er træt. Terrænet var hårdt.

Steen Mondrup, Team Tvilling

Det udløser en ekstra medalje og - skulle man tro - ekstra trætte ben. 

Men ikke engang indlandsis kan slå de hårdhudede marathon-brødre ud.

- Vi har lige været ude at gå otte kilometer for at se nogle grønlandske hunde. Men man kan godt mærke, man er træt. Terrænet var hårdt, siger Steen Mondrup mandag aften fra lufthavnen i Grønland.

- Nu gruer vi lidt for flyturen. At sidde at sidde med bukkede ben i fire timer. 

Et års forberedelse

Det har været et stort projekt at tage udfordringen med The Polar Circle Marathon op.

Udover den specialbyggede vogn har det også krævet tilladelser fra lægerne, som ikke har været lette at få på plads. 

 

- Vi har arbejdet på projektet i et år. Alene at få tilladelser til at deltage fra lægerne har været en sjov udfordring, men når vi kan blive udsat for minus 18 grader i op til syv timer, så er det nok bedst at have lægernes ord for, at det er forsvarligt, fortæller Steen Mondrup. 

Forude venter de faste løb, som Team Tvilling deltager i, blandt andet Copenhagen Marathon. 

Historien om Team Tvilling

Steen og Peder Mondrup blev født den 22. januar 1980 på Rigshopitalet. De blev født 3 måneder for tidligt og vejede dengang kun 1200 gram hver. Peder Mondrup manglede ilt under fødslen og endte med at blive spastiker, og han har siddet i kørestol i hele sit liv.

I februar 2013 fik Steen Mondrup idéen om at gennemføre et halvmaraton med sin handicappede bror. Efter et hurtigt opkald til Peder Mondrup, der kvitterede med ”Du er syg i hovedet”, besluttede de at stille op til BT's halvmaraton den 21. april 2013. Tvillingerne lånte en løbestol og gik i træning. De gennemførte løbet på 2 timer og 16 minutter, og derefter var de begge enige om, at det skulle prøves igen. 

Brødrene siger det selv sådan: "Steen har fået benene og Peder har fået hovedet - dermed har vi den perfekte kombination på en løber med jernvilje."

Kilde: Teamtvilling.dk

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik