Team Tvilling: Intet er umuligt for den der har humor i hjertet

Tvillingebrødrene Peder og Steen Mondrup deler ikke bare de samme forældre, de deler også de samme drømme. Nemlig at sætte fokus på at handicappede kan gøre det samme som alle andre.

- Steen har fået førligheden, og jeg har fået hovedet. 

Hvem er Team Tvilling

- Tilbage i 2014 stiftede tvillingebrødrene, Peder og Steen Mondrup, foreningen Team Tvilling. 

- Brødrene er 38 år gamle og blev født tre måneder for tidligt. Under fødslen fik Peder ikke ilt nok og blev derefter spastisk lammet. 

- De har sammen gennemført en halv og en hel ironman, de har løbet maraton og deltaget i løbet mandehørm og meget, meget mere. 

- Glæden ved at dyrke sport sammen vil brødrene Mondrup gerne give til andre, og det gør de sammen i foreningen Team Tvilling, der i dag tæller 500 medlemmer.

De kække, men sande ord er Peder Mondrups, og det er rettet mod hans tvillingbror og medstifter af foreningen Team Tvilling, Steen Mondrup. 

De hurtigt løbende brødre besøgte TV 2 Regionernes scene på dette års Folkemøde på Bornholm. Til en snak om at intet er umuligt, hvis man har humor i hjertet. Men det hjælper selvfølgelige også, når man er drevet af en vigtig mission. 

- Vi gør det her for at nedbryde den sorte boks, det tabu, der er rundt om de handicappede. Og for gøre op med den berøringsangst, der er ved de handicappede, siger Steen Mondrup, mens han prikker rundt på sin spastisk lammede bror, for ligesom at understrege pointen. 

- For hvis man bliver ved med at dele de to grupper op, så bliver det aldrig bedre. Så bliver folk ved med at være bange for at snakke med sådan en som Peder. 

Tilbage i 2014 besøgte TV 2 Lorry første gang brødrene bag Team Tvilling. Det kom der noget ret godt fjernsyn ud af! 

Team Tvilling begyndte med to medlemmer for fire år siden, i dag har de rundet 500.

- Det er et ligeværdigt foreningsliv. Her kan man deltage på lige fod. Der er ikke noget for Peder at lave i en fodboldklub, men her kan han være med og være med til at bidrage.

Da 25-årige Amanda for første gang fik regn i ansigtet

- Mange forældre har det også med at pakke deres børn ind i bomuld og bobleplast, og det er noget, vi prøver at gøre op med. 

- Et godt eksempel er 25-årige Amanda, der sammen med hendes søster havde forsøgt at finde en ligeværdig sport, de kunne have sammen. Og det fandt de hos os. 

- På første løbetur sendte vi forældrene over i hjørnet, og så løb vi afsted. 

- Det var efterår, og undervejs begyndte det at blæse og regne, og Amandas hue fløj af. Da vi kom retur, satte moren straks hue på Amandas hovedet igen og var lidt pylret. 

- Amanda kan ikke tale, men hun kan grine og kommunikere med sin mor. Og det var først senere, da Amanda sad tørt og godt i bilen, at det gik op for Amandas mor, at det var første gang, Amanda havde oplevet at få regn og blæst i ansigtet. 

quote For hvis man bliver ved med at dele de to grupper op, så bliver det aldrig bedre. Så bliver folk ved med at være bange for at snakke med sådan en som Peder. 

Steen Mondrup, Team Tvilling

- For det gør man ikke, når man sidder i en elektrisk kørestol. Så holder man sig indenfor. Det sviner også med beskidte dæk indenfor, og det er længe om at tørre. 

- Så det er bitte små ting, som bare gør en kæmpe forskel. Og det er derfor, at vi gør. 

Se hele interviewet med Peder og Steen Mondrup i toppen af artiklen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik