Taxiråd efter Uber-dom: Nu kan vi stoppe flere chauffører

Dansk Taxi Råd er med fredagens dom blevet bekræftet i deres antagelse af, at Uber driver taxikørsel.

I Dansk Taxi Råd er man med fredagens dom fra Københavns Byret blevet bekræftet i sin opfattelse af, at selskabet Uber driver taxikørsel og ikke blot samkørsel, sådan som selskab og chauffører hævder.

Læs også: Byretten slår fast: Uber-chauffører kører ulovligt

- Sagen er, at Københavns Byret nu har konstateret, at de seks Uber-partnere har kørt taxikørsel. Det har været vores vores opfattelse hele tiden. Og det er vi glade for, at Københavns Byret har bekræftet os i, er rigtigt, siger direktør i Dansk Taxi Råd Trine Wollenberg.

I Københavns Byret er seks Uber-chauffører fredag idømt bøder på mellem 2000 og 6000 kroner for pirattaxikørsel.

Og den dom vil Dansk Taxi Råd, der har ført massiv kampagne mod Uber, bruge til at gå benhårdt efter at få indstillet Ubers aktiviteter i Danmark.

- I forhold til selve virksomheden Uber kan vi helt sikkert bruge dommen til - og det kan politiet også bruge dommen til - at stoppe endnu flere Uber-biler. Vi håber selvfølgelig, at Uber nu tager dommen til efterretning og ophører med deres Uber Pop-produkt i Danmark, siger Trine Wollenberg.

Også i fagbevægelsen forventer man, at dommen betyder, at der bliver sat hårdt ind mod selskabet, som LO håber nedlægger sine aktiviteter i Danmark.

Sker det ikke, håber LO dog, at der fra politisk hold bliver fokuseret på at gå efter selskabet frem for "den lille mand", som chaufførerne symboliserer.

- Det her er en dom, der stadfæster, at vi lever i en retsstat. Og nu har jeg en forventning om, at staten også vil gå efter Uber. Jeg ved godt, at man har dækket sig ind under, at det her er en samkørselsapp. Men det er det ikke. Det her er hardcore business, siger LO's formand, Lizette Risgaard.

Trafikstyrelsen har allerede lagt sag an mod Uber. Den sag bliver nu prøvet for EU-Domstolen i Luxembourg. Det er uklart, hvornår EU-Domstolen kan afslutte sagen og den dermed kan vende tilbage til det danske retssystem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik