Taxaer holder fortsat på villaveje: Nu får selskabet bøde af lufthavnen

Selvom taxaselskabet 4x48 lovede at ændre praksis, holder selskabets taxaer fortsat omkring Kastrup Lufthavn. Nu vanker der bøder fra lufthavnen.

Dantaxi 4x48 har fået en bøde af Københavns Lufthavn, fordi de trods flere advarsler fortsat tager ophold på veje omkring lufthavnen til gene for beboere i området. Foto: Dantaxi 4x48

Trods løfte om at ændre praksis, oplever beboere i området omkring Københavns Lufthavn fortsat, at taxaer fra selskabet Dantaxi 4x48 tager ophold på villaveje og parkeringspladser omkring lufthavnen.

Københavns Lufthavn modtager fortsat klager fra kommunens beboere over de gener, det medfører.

Derfor besluttede lufthavnen for to uger siden at tildele taxaselskabet en bøde på 5.000 kroner. Siden da er der ifølge lufthavnen ikke sket det store, og problemet eksisterer fortsat.

- Det er stadig et problem med dem. Man kan bare køre ud tur ud ad Amager Strandvej, og så kan man se, at der fortsat er taxaer fra dem, der holder til gene for beboerne, siger pressechef i Københavns Lufthavn, Kasper Hyllested, til TV 2 Lorry.

- Det er den sanktionsmulighed, vi har over for taxaselskaberne. Vi havde håbet, det ikke ville blive nødvendigt. Det er jo aldrig sjovt at skulle ud i det med en samarbejdspartner, men det er jo vigtigt for os at få det løst, siger Kasper Hyllested.

Direktør lovede at stoppe praksis

Til TV 2 Lorry sagde den administrerende direktør i Dantaxi 4x48, Carsten Aastrup, følgende den 6. november konfronteret med kritikken fra lufthavn og beboere i nærområdet:

 

- Vi synes, at det initiativ, som lufthavnen har lavet, er super godt. I lang tid fungerede det også rigtig fint for os, men så har vi kunnet se, at mange af vores chauffører ikke når at komme langt nok væk i forhold til det, der er aftalt med lufthavnen og kommunen.

 

- Derfor laver vi i morgen om på vores interne procedurer, der gerne skulle sikre, at alle vores taxaer kommer langt nok væk fra lufthavnen og ikke tager ophold i området. I samarbejde med lufthavnen vil vi gøre alt for, at borgerne i Tårnby Kommune er tilfredse med den taxaservice, vi leverer.

 

Kilde: 'Trods forbedrede forhold: Taxaer i tomgang generer naboer til lufthavn' 

Taxaselskab oplever ikke problematikken

Hos Dantaxi 4x48 tager de bøden til efterretning, men kan ikke genkende lufthavnens udlægning om, at problemet fortsat skulle eksistere.

- Vi er i tæt dialog med lufthavnen næsten hver dag, og vi oplever, at problemet stort set ikke er eksisterende mere, siger Carsten Aastrup, direktør Dantaxi 4x48.

- Da vi fik bøden for noget tid siden havde de ifølge aftalerne ret til at give os denne reprimande. Der er ikke sket noget siden sidst der gør, at vi har grund til at tro, at det fortsat er et problem, siger han.

Direktøren forklarer, at de taxaer, der holder omkring i Tårnby Kommune, ikke gør det for at få ture fra lufthavnen, men i stedet af andre årsager, eksempelvis for at holde pause.

- Det er sådan nu, at der ikke er nogen biler og taxaer som kan blive tildelt en bestilling i lufthavnen fra hele Tårnby Kommune, så hvis de tager ophold i kommune, så er det af anden årsag, siger Carsten Aastrup.

01:35

Indslag fra den 6. november: Taxaselskaber har fortsat svært ved at overholde reglerne om at tage ophold i området omkring lufthavnen.

Luk video

Københavns Lufthavn lancerede sidste år et helt nyt taxasystem, der netop skulle komme dette problem til livs.

Her blev en ny holdeplads med kø-system indviet, mens der samtidig blev pålagt taxaerne skærpede krav, hvis de tog ophold eksempelvis på villaveje.

- De har lovet, at de ville stoppe med det. Og det holder vi selvfølgelig meget øje med, sammen med de naboklager, der kommer ind, siger Kasper Hyllested fra Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn har indkaldt taxaselskabet til møde, hvor det skal drøftes videre, hvordan det sikres, at taxaerne ikke tager ophold i området.

Visualisering af det nye taxidepot, der blev bygget sidste år. Foto: CPH

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik