Tårnhøj valgdeltagelse i Køge

Stemmeprocenten stryger i vejret i Køge - antallet af brevstemmer mere end fordoblet. Mere end 1000 vælgere satte deres kryds i kommunens stemmebus.

Tænk dig om før du ikke stemmer. Sådan lyder sloganet i kommunernes fælles kampagne ved kommunalvalget, og det er tilsyneladende gået rent ind i Køge.

Stemmeprocenten er strøget i vejret - fra knap 69 pct. ved sidste

kommunalvalg i 2009 til imponerende 75,64 pct. ved valget i år. Og antallet af brevstemmer er mere end fordoblet.

Det viser foreløbig opgørelse over valgdeltagelsen i Køge Kommune, som blev lavet tirsdag aften. "Køges stemmeprocent plejer at ligge over landsgennemsnittet ved kommunalvalg, og derfor er det ekstra glædeligt, at vi har fået valgdeltagelsen til at stige så markant.

Det afspejler et fantastisk engagement hos borgerne her i kommunen til at ville demokratiet det godt," siger direktør Mogens Pejtersen, som er øverste ansvarlige for Køge Kommunes planlægning af valghandlingen.

Køge er ekstra spændende Der er, vurderer Mogens Pejtersen, tre grunde til, at valgdeltagelsen er steget i Køge Kommune ved årets kommunalvalg:

"På landsplan har stemmeprocenten været højere ved kommunalvalget i år end i 2009, og Køge er en del af denne landstendens. Samtidig er Køge en af de kommuner, hvor valget er ekstra spændende, fordi intet har været afgjort på forhånd - det har formentlig fået flere til at stemme.

Og endelig er kommunens forarbejder for at få borgerne til at stemme også noget af forklaringen," siger han. Stemmebus gav stemmer Som noget nyt har politikerne i Køge blandt andet besluttet at sende en stemmebus rundt til stationer, uddannelsessteder og butikscentre i ugerne op til valgdagen.

Bussen har været indrettet som et rullende valglokale, der kører ud, hvor borgerne er - 1.083 borgere har valgt at brevstemme i stemmebussen. Dertil kommer brevstemmerne, som er afgivet i stemmeboksene på Borgerservice på Køge Rådhus og på Borup Bibliotek.

Det har også været muligt at brevstemme på plejehjem, sygehuse og i eget hjem. En del Køge-borgere har desuden brevstemt i andre kommuner. I alt har 2290 vælgere fra Køge Kommune brevstemt ved kommunalvalget i år. Det er en stigning på hele 124 procent i forhold til kommunalvalget i 2009, hvor 1024 borgere fra Køge Kommune brevstemte.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik