Tandlæge foretog 33 ulovlige behandlinger

En tandlæge i Hørsholm er ansvarlig for ikke færre end 33 implantat-behandlinger, som vedkommende ikke måtte foretage.

I ni måneder var en tandlæge i Hørsholm ansvarlig for ikke færre end 33 implantat-behandlinger, selvom Sundhedsstyrelsen havde frataget ham tilladelsen til at fortage den slags behandlinger. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Inddragelsen af tandlægens tilladelse betød, at han ikke måtte foretage implantat-behandlinger uden tilstedeværelse af en anden tandlæge, der var autoriseret til den slags indgreb. Han kunne dog fortsætte med sit arbejde som tandlæge. Derfor fik han en ansat på klinikken til at fortage implantat-behandlingerne, mens han kiggede på.

Problemet var bare, at den ansatte, som han fik til at udføre behandlingerne, heller ikke var autoriseret til at udføre implantat-behandlinger, fordi han manglede et år af sin uddannelse. Derfor blev tandlægen idømt en bøde på 15.000 kroner for, i samarbejde med sin ansatte, at have udført 33 implantat-behandlinger, uden at nogen af dem var autoriseret til det.

Den ansatte blev idømt 5000 kroner i bøde, for ikke at have tjekket tandlægens autorisation, skriver Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik