Talsmænd i fængsel nedlægger arbejdet i protest

Mindre kontakt med familien, dyre varer hos købmanden og mindre fællesskab. Indsatte er trætte af nedskæringer

De indsatte i Statsfængslet i Vridsløselille i Albertslund ved København er så utilfredse med forringelser af deres forhold under afsoning, at de nu varsler en strejke. Fra mandag morgen nedlægger fængslets talsmænd talsmandsgruppen.

- Vi kan ikke længere agere bølgebrydere i forhold til egne og medindsattes frustrationer og afmagt, skriver talsmandsgruppen i en pressemeddelelse.

Ifølge talsmændene er forholdene i Vridsløselille forringet så meget, at de ikke længere lever op til Kriminalforsorgens principprogram.

Besøgsmuligheder er beskåret med 70 procent

- Hovedopgaven med at støtte og motivere de dømte til gennem personlig og social udvikling, arbejde og uddannelse at leve en kriminalitetsfri tilværelse findes ikke længere, siger talsmanden.

- Succeskriteriet er ikke mennesket, men at få sorte tal på bundlinjen.

Strejken vil vare, indtil ledelsen kommer med signaler om, at det igen er muligt at afsone under ordentlige forhold, hvor Kriminalforsorgens principprogram gælder, siger en talsmand for de indsatte til Ritzau.

De indsattes besøgsmuligheder er blevet beskåret med 70 procent, oplyser de. Det gør det besværligt at bevare kontakten til familien.

Indsatte betaler overpris for købmandsvarer

Fængselsledelsen kritiseres for ikke at føre det nødvendige tilsyn med fængslets købmand, så de indsatte betaler overpris for deres varer.

Den seneste sammenligning viser eksempelvis, at de indsatte i Vridsløselille betaler 40 procent mere for varerne end indsatte i Nyborg Statsfængsel.

Desuden har de indsatte fået varsel om, at en omlægning af fængselsfunktionærernes arbejdstider på grund af besparelser vil betyde, at de fra den 1. november skal lukkes ind i cellerne fra fællesområdet en halv time tidligere end hidtil.

Otte dage mere isolation om året

Det betyder næsten otte dage mere isolation om året, har de indsatte regnet ud.

- Der er massive nedskæringer og besparelser i hele samfundet, og vi er rede til at bære vores del af byrden, men vores smertegrænse er nået, siger talsmændene.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Roskilde

Bedrog svage og ældre for millioner: Mand fra Greve fængslet

Lucas Kragh Christiansen

Politiet efterlyser igen mistænkt med nyt foto fra efterforskningen

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere