Tag på hospitalet på nettet

Telemedicin er på vej frem. På Hvidovre hospital er ordningen en succes både hos læger og patienter.

Katrine Carlsen er læge og ph.d., og leder et telemedicinprojekt for børn og unge med tarmsygdomme.

- Vi kan undgå, at patienterne skal ind på hospitalet, når det ikke er nødvendigt. Og vi kan omvendt sørge for, at de kommer på hospitalet, når det er nødvendigt, siger Katrine Carlsen til dr.dk.

I projektet kan patienten løbende svare på spørgsmål om deres tilstand på nettet, i stedet for at møde op på hospitalet. Dermed kan børn og unge undgå fraværsdage i skolen.

Tal fra regionen viser at 28.000 er i kontakt med hospitalerne via nettet. Og der er flere på vej.

Morten Kyng,  professor ved Aarhus Universitet og ekspert i sundheds-IT, forudser, at telemedicin bliver helt almindeligt fremover:

- Det kommer til at rykke voldsomt de næste 3-4 år. Dels bliver det rullet ud over hele landet. Dels er den teknologi, vi anvender, blevet en en del af folks dagligdag, altså smartphones og tablets, siger Morten Kyng til dr.dk.

På Hvidovre hospital har Katrine Carlsen undersøgt to grupper af patienter. Den ene gruppe har fortalt lægerne, hvordan de havde det via internettet og den anden har været til de traditionelle tjek på hospitalet.

- Vi har fundet ud af, at de bliver fulgt lige godt. Der er ikke en øget risiko for at blive mere syg, siger Katrine Carlsen til dr.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik