Tag på hospitalet og lær hvordan du redder et liv

I forbindelse med Hjertestarterdagen den 16. oktober holder Hvidovre Hospital åbent hus, hvor borgere kan få undervisning i livreddende førstehjælp.

Tirsdag den 16. oktober viser personale fra Hvidovre Hospital hvad man skal gøre, hvis nogen får hjertestop. Billedet her er fra Hjertestarterdagen sidste år. Foto: Hvidovre Hospital

Her i efterårsferien er der rig mulighed for at komme ud og opleve noget andet, end det sædvanlige.

Og står man midt i planlægningen af feriedagene, så er det værd at overveje en tur på Hvidovre Hospital.

I forbindelse med Den Europæiske Hjertestarterdag kan både børn og voksne komme forbi hospitalet og få et gratis kursus i, hvordan man giver hjertemassage.

Hurtig handling redder liv

Hvert år er der mere end 4000 personer i Danmark, der får hjertestop når de befinder sig langt fra et hospital. Og ifølge Dansk Råd for Genoplivning, er det altafgørende for chancerne for overlevelse, at der er nogen der træder til og giver førstehjælp.

Til hjertestarterdagen på Hvidovre Hospital vil personalet derfor gøre de besøgende klogere på, hvordan hjertestartere fungerer, og hvad der er det rigtige at gøre, hvis man er vidne til en med hjertestop.

Læs også Nu kan du lære at redde liv, når du kører med bussen

Ifølge Jesper Friis-Hansen, der er sygeplejerske og hjertestopinstruktør på Hvidovre Hospital, er borgere, der er instrueret i hjerte-lunge-redning nemlig dem, der i sidste ende kan redde liv.

Uden hurtig hjertemassage og kunstig åndedræt har selv det dygtigste lægeteam ikke den store succes med at genoplive efterfølgende. 

Jesper Friis-Hansen, Sygeplejerske og hjertestopinstruktør, Hvidovre Hospital

- Efter fem minutter uden hjertemassage, begynder hjernen at tage alvorligt skade. Derfor er hurtig hjælp med hjertemassage og kunstig åndedræt helt afgørende. Uden hurtig hjertemassage og kunstig åndedræt har selv det dygtigste lægeteam ikke den store succes med at genoplive efterfølgende. 

Hospitalet åbner dørene for alle borgere, der gerne vil lære at give hjertemassage den 16. oktober mellem klokken 10 og 15.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik