Cyklen giver gratis adgang til dagens fodboldbrag i Brøndby

Søndag indvies Supercykelstien mellem Brøndby og Ishøj, og alle, der træder i pedalerne, vil få gratis adgang til dagens fodboldkamp på Vestegnen

Der er intet som god, ny asfalt, når man hopper op på cykelsadlen, og søndag har alle pedalentusiaster muligheden for at mærke det, når den nye Supercykelsti mellem Ishøj og Brøndby bliver indviet. 

Fodboldklubben Brøndby IF har valgt at bidrage til festen, og derfor får både børn og voksne, der ankommer på cykel til stadion, gratis adgang til dagens kamp mod Odense Boldklub. 

- Vi er med til at fejre den nye Supercykelsti på Vestegnen, både fordi vi støtter det gode initiativ, men også for at minde vores fans om, at man sagtens kan cykle til vores hjemmekampe, meddeler adminstrerende direktør i Brøndby IF, Jesper Jørgensen, i en pressemeddelse. 

Borgmester Kent Max Magelund vil stå klar ved Brøndbyøster Station klokken 15.00, hvor alle deltagere vil kunne sludre med politikeren, høre nærmere om cykelstisprojektet, og følges videre til fodbold. 

- Jeg håber, at borgerne vil bruge den nye Supercykelsti - og ikke mindst på søndag, hvor cyklen giver adgang til kampen, siger han. 

Fodboldkampen starter klokken 16.00, og jernhesten vil kunne parkeres ved Syd- og Nordsiden af Stadion, hvor man også vil få udleveret billetter til fodboldbraget. 

Den nye Supercykelsti forbinder fem kommuner med knapt 14 kilometer ny asfalt - Ishøj, Vallensbæk, Brøndby, Hvidovre og København. 

Strækningen  har ikke kun fået ny belægning, men også fodhvilere ved lyskryds, tydelig skiltning og afmærkning i asfalten, forbedrede busstop for at øge sikkerheden og mere effektiv lysregulering. 

Fakta om Københavns kommende supercykelstier

Der er i alt planlagt 28 Supercykelstier i regionen, og frem til 2020 vil 12 nye ruter blive indviet.

Supercykelstierne er et samarbejde mellem Region Hovedstaden og 22 kommuner, der vil gøre cyklen til et seriøst transportvalg på ture over fem kilometer.

Man forventer, at det samlede antal Supercykelstier kan bidrage til 34.000 færre sygedage blandt borgerne, og en årlig CO2-reduktion på 856 ton. Det svarer til 100 danskeres årlige forbrug. 

Alene på Ishøjruten forventer man 50 procent flere cykelpendlere.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik