Tæt på at gå galt: Kran væltet på Amager

En kran på omkring 10 meters længde væltede i går eftermiddags på en byggeplads på Amager. Flere borgere var vidner til episoden.

Det var tæt på at gå galt, men heldigvis kom ingen mennesker til skade, da en kran i går væltede ved et boligbyggeri på Amager i København.

Episoden fandt sted ved det grønne område nær Lyneborggade, Oldenborggade og Holmbladsgade, hvor der for tiden arbejdes på et byggeri af nye etageejendomme.

quote Der ligger en legeplads lige ved siden af, så det kunne være gået meget galt, hvis den var landet i en anden retning. Den kunne også have banket ned i en etageejendom, men det gjorde den heldigvis ikke.

Thomas Holm Kläning, Beboer, Amager

Projektet har stadig lang vej igen - men i går blev det hele sat på pause i nogle timer, da en kranbil skred ned i et større hul, der er blevet udgravet til kælder i det nye byggeri.

- Kranen var kørt helt ud i sin længde, men ramte heldigvis kun ned i hullet. Jeg kom først hjem senere, men hørte fra en af mine naboer, at hun havde fået et stort chok, da det havde givet et kæmpe brag, siger Thomas Holm Kläning, der bor ud til byggepladsen.

Selvom han ikke så episoden kom han hjem til synet af den væltede kran, som han tog et billede af fra sin altan, så glæder Thomas Holm Kläning sig over, at episoden ikke endte katastrofalt med den ti meter lange udfoldede kranarm.

- Der ligger en legeplads lige ved siden af, så det kunne være gået meget galt, hvis den var landet i en anden retning. Den kunne også have banket ned i en etageejendom, men det gjorde den heldigvis ikke, siger han.

I Facebookgruppen "Amager" kan de fleste borgere heldigvis lave sjov med episoden, som ikke gav nogle personskader, men hvorvidt kranen væltede, ved borgerne ikke. Dog fortæller de om stor aktivitet på byggepladsen op til episoden.

- Jeg er selvfølgelig meget lettet over, at det ikke gik mere galt, men der er kørt mange stor lastbiler med beton frem og tilbage de sidste par dage. Kranlastbilen var igang med at løfte noget metalgitter, men jeg har ikke fået nogen forklaring på, hvorfor den pludselig endte nede i hullet, siger Thomas Holm Kläning. 

En kran væltede pludselig onsdag eftermiddag ned i et hul på en byggeplads på Amager.
En kran væltede pludselig onsdag eftermiddag ned i et hul på en byggeplads på Amager.
Foto: Thomas Holm Kläning

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik