Tabsnotat for Amagerbanken blev holdt hemmeligt

Amagerbankens daværende ledelse fik aldrig kendskab til et notat fra Finansiel Stabilitet.

Amagerbankens i dag sagsøgte ledelse fik aldrig kendskab til et notat fra Finansiel Stabilitet (FS), der i april 2010 anslog et behov for nedskrivninger på mellem 1,7 og 2,5 milliarder kroner på bankens udlån.

Læs også: Amagerbank-top angriber statsbank

Det skriver statens bankoprydningsselskab i en ny redegørelse til Civilstyrelsen, som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

Ifølge notatet, som ledelsen aldrig så, var der endog tale om et konservativt skøn. Til gengæld blev notatet udleveret til og drøftet med Finanstilsynet og Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Redegørelsen argumenterer imod, at de aktionærer, der i september 2010 på baggrund af et prospekt godkendt af Finanstilsynet skød 750 millioner kroner i den i dag krakkede Amagerbanken, får fri proces til at sagsøge Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet.

Sådan læser de forsmåede aktionærers advokat, Frantz Sigersted-Rasmussen, redegørelsen, som han har fået tilsendt til kommentering af Jyllands-Posten.

- Det er noget af en indrømmelse, det her.

- FS erkender sort på hvidt, at det aldrig har orienteret Amagerbankens daværende ledelse om et behov for nedskrivninger på mellem 1,7 og 2,5 milliarder kroner, få måneder inden banken fik lov til at fortsætte, blot at den kunne rejse 750 millioner kroner, siger Frantz Sigersted-Rasmussen, til avisen.

Han tilføjer:

- Det siger sig selv, at de aktionærer, som jeg repræsenterer, aldrig ville have skudt pengene ind, hvis de havde kendt til det nedskrivningsbehov.

Det betød jo reelt, at banken ville gå ned selv med tilførsel af deres penge, siger Frantz Sigersted-Rasmussen.

Mindre end fire måneder efter kapitaludvidelsen krakkede Amagerbanken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik