22-årig med pistol er nu fængslet - del af internt bandeopgør

Lige nu står et internt bandeopgør på i hovedstadsområdets gader. Det har ført til flere skyderier den seneste uge. Natten til onsdag blev en 22-årig med tilknytning til opgøret fængslet.

En 22-årig mand blev natten til torsdag anholdt i Ishøj med en pistol på sig.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi. Den 22-årige er varetægtsfængslet i fire uger. 

Siden fredag i sidste uge har det haglet med skud over København og Vestegnen. Der har været skyderier på skift i Ishøj, Greve, Herlev og København.

Hele syv skyderier er det blevet til.

Natten til onsdag blev der skudt på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro ved Ragnhildsgade og Haraldsgade. Her blev en 19-årig mand blev ramt af skud fra en bil.

Politiet kan ikke oplyse, om den 22-årige har tilknytning til skyderierne, men han har fingrene i den konflikt, der har fået kuglerne til at flyve.

"Sat i forbindelse med det nuværende konflikt-scenarie i bandemiljøet", skriver Vestegnens Politi på Twitter.

Han er endnu den eneste, som politiet har offentliggjort, at man har anholdt.

 Internt opgør i gruppering

Politiet mener at kunne kæde fire skyderier og et voldeligt overfald siden natten til lørdag sammen med en konflikt, der lige nu finder sted internt i en gruppering.

- Det er noget, der ser ud til at være startet internt i en gruppering på Nørrebro. Der er opstået en konflikt i grupperingen, som så har delt sig i to fraktioner, som altså nu bekriger hinanden, siger Torben Svarrer.

Politikredsene i Hovedstadsområdet arbejder tæt sammen, efter flere skudepisoder de seneste dage

Mens den ene fraktion af den nu opsplittede gruppering har forbindelse til Nørrebro- og Nordvestområdet, har den anden fraktion forbindelse til Greve- og Hundigeområdet, hvor der også har været skyderier i løbet af denne uge.

- Det er et noget broget billede, for det lader også til, at der er medlemmer fra andre grupperinger, som også er indblandet.

Politiinspektøren vil ikke udtale sig om, hvilken bande der er tale om.

- Alt, jeg kan sige, er, at der er tale om en Nørrebro- og Nordvest-baseret bande.

Politiet håber, at vidner vil melde sig: 

- Som altid i den her slags sager, så vil vi rigtig gerne høre fra vidner, der har set noget eller har kendskab til noget, siger Torben Svarrer.

Syv skyderier på under en uge:

Fredag nat: Skyderi i København

Fredag aften modtog politiet en anmeldelse om et skyderi på Heimdalsgade på Nørrebro. Politiet fortæller at konflikten eskalerede ved dette skyderi.

Lørdag aften: Skyderi i Ishøj

En byge af skud hamrede mod siden af en sølvgrå Mercedes i Ishøj.

I bilen, der befandt sig på Ishøj Parkvej, sidder to mænd på 24 år, og begge bliver såret.

Den ene bliver ramt en enkelt gang i benet, mens den anden bliver ramt flere gange, herunder i ballen og bækkenet. Begge overlever.

Søndag: Voldeligt overfald

Udover skyderiet på Heimdalsgade fredag skete der et voldeligt overfald i en frisørsalon på samme gade søndag.

Mandag nat: Skyderi i København
​​​​​​

Vidner hørte skud nær den Sorte Plads på Nørrebro.
​​​​​
Her hørte flere vidner fire eller fem skud blive affyret - uden at politiet efterfølgende har fundet tegn på skader eller tilskadekomne.
​​​​
Tirsdag aften: Skyderi i Herlev, Greve og København

Omkring klokken 21.15 jagede en Audi en VW Polo i Herlev. Fra Audien blev der skudt ti gange. Ingen personer blev ramt. Politiet søger vidner i sagen.

Cirka en time senere skydes der mod en mand, der sidder i en bil på Lygten på Nørrebro i København. Han blev ramt i begge arme. Ifølge Ekstra Bladet er ofret et tidligere Brothas-medlem.

Derudover blev fem biler ramt af skud i Greve på parkeringspladsen ved lejlighedskomplekset Digehuset natten til onsdag.

Onsdag aften: Skyderi i København

Om aftenen gik det løs på Ragnhildgade i København. Kort før klokken 20 kommer en bil kørende og begynder pludselig at skyde mod en gruppe unge. Næsten lige ved siden af står politiet, som svarer igen ved at beskyde bilen.

En 19-årig blev ramt.

Ingen bliver anholdt, og gerningsmændene slipper væk.


Kilder:  Københavns Politi, TV 2, Ritzau, DR og Ekstra Bladet

Som følge af skyderiet har Københavns Politi oprettet en visitationszone i Nørrebro og Nordvest-området:

Visitationszonen dækker området mellem Nørrebrogade–Fælledvej–Nørre Alle–Universitetsparken–Lersø Parkallé–Rovsingsgade–Tagensvej–Tuborgvej–Tomsgårdsvej–Frederikssundsvej–Nørrebrogade.
Visitationszonen dækker området mellem Nørrebrogade–Fælledvej–Nørre Alle–Universitetsparken–Lersø Parkallé–Rovsingsgade–Tagensvej–Tuborgvej–Tomsgårdsvej–Frederikssundsvej–Nørrebrogade.
Foto: Københavns Politi

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik