Foto: TV2/Lorry

Syv er fængslet efter stor hashaktion

 En 44-årig mand og seks andre mistænkes for omfattende hashsalg i Christiania. De er nu varetægtsfængslet.

Syv personer, der blev anholdt ved en større politiaktion mandag aften mod hashhandlen på Christiania, blev tirsdag varetægtsfængslet efter grundlovsforhør i Københavns Dommervagt.
      Seks af dem blev fængslet i 22 dage, hvoraf de 14 skal være i isolation. En kvindelig anholdt slipper dog med 22 dage uden at sidde isoleret i begyndelsen.
      - Vi er godt tilfredse med udfaldet. Nu skal vi bruge tiden på yderligere efterforskning og se nærmere på de effekter, der blev beslaglagt, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, der er leder af narkosektionen i Københavns Politi.
      Han vil ikke afvise flere anholdelser i sagen.
      Ved mandagens politiaktion blev der i alt anholdt otte på Christiania, men en af dem krævede politiet ikke varetægtsfængslet. Han blev løsladt efter at have afgivet forklaring i dommervagten.
      En af bagmændene er sigtet for at opbevare 1160 kilo hash og 232 kilo skunk på sin bopæl på Østerbro, som i mindre portioner er fragtet til Christiania og solgt fra hashboder.
      De syv varetægtsfængslede er sigtet for omfattende hashhandel på Christiania i løbet af en periode på mere end et år. Der er tale om seks mænd mellem 24 og 44 år og en kvinde på 32 år.