Syv af syv partybusser dumper polititjek: Flere chauffører havde ikke kørekort

Samtlige af de partybusser, som Københavns Politi lørdag aften stoppede i en razzia, havde fejl og mangler så slemme, at de fik forbud mod at køre videre.

(Arkivfoto) En målrettet indsats afslørede, at samtlige af de tjekkede partybusser havde sikkerhedsfejl og mangler så slemme, at politiet måtte tage dem ud af drift. Foto: Simon Læssøe - Ritzau Scanpix

Spærrede nødudgange, manglende kørekort og brud på reglerne om alkoholbevilling.

En poltirazzia lørdag aften og nat målrettet partybusser i København resulterede i, at samtlige syv af syv tjekkede busser fik forbud på stedet mod at køre videre.

Gældende for alle syv busser var, at der enten var helt eller delvist spærret for nødudgange.

To af de standsede chauffører ikke havde erhvervskørekort til stor personbil, mens én chauffør ikke engang havde kørekort til at føre en stor personbil. En anden chauffør havde slet ingen tilladelse til erhvervsmæssig personbefordring.

Det oplyser Københavns Politi.

- Når partybusserne kører rundt i København, er det oftest med feststemte mennesker, som kan være berusede. Derfor er det vigtigt, at de sikkerhedsmæssige foranstaltninger er i orden, siger Peter Veje fra Københavns Politis færdselsafdeling.

- Man skal være klar over, at det handler om sikkerhed, og det kan have katastrofale følger at for eksempel nødudgangene i en bus er spærret, siger han i en pressemeddelelse.

Nogle chauffører og firmaer kan også se frem til sigtelser for diverse overtrædelser omkring reglerne for alkoholbevilling.

Desuden bliver alle festbusser nu indkaldt til syn.

Københavns Politi oplyser, at de vil fortsætte indsatsen omkring trafiksikkerhed, herunder kontroller med partybusser.

Partybusser lever ikke op til sikkerhedskrav

Søndag kunne TV 2 Lorry fortælle, at der er alvorlige problemer med sikkerheden i de festbusser, der kører rundt i det københavnske natteliv.

 

TV 2 Lorry var i kontakt med flere ejere af partybusselskaber, der erkendte, at deres busser var blevet taget ud af drift af politiet efter en målrettet razzia mod festbusser.

 

Flere af ejerne udtrykte kritik af måden, razziaen var tilrettelagt på.

 

- For mig at se var det en målrettet indsats for at få partybusser ud af byen. Det var lidt som om, at de skulle finde eller et eller andet for at kunne give et kørselsforbud, virker det til, siger Thomas Hagner fra Vognen.dk.

 

- De har standset dem og taget dem ud af drift, men jeg har ikke fået oplyst hvorfor. Det kan være meget små ting, der kan være galt med dem, siger Kim Lærkesen fra Partybus.dk.

 

Læs mere om sagen her.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik