Syriske flygtninge hylder deres danske venner på Vesterbro

Den muslimske fastemåned Ramadanen er slut og fejres mange steder her i Hovedstadsområdet med Eidt-fester, Bl.a. I Københavns Madhus

Klokken er ikke engang 17 – og arabiske toner gjalder ud over gården, mens mænd, kvinder og børn i alle aldre danser rundt med i hinanden i store rundkredse

Den muslimske fastemåned Ramadanen er slut og fejres mange steder her i Hovedstadsområdet med Eidt-fester.

En af de særligt kærlige foregår i aften i gården bag Københavns Madhus på Vesterbro.

Her har en flok syriske flygtning i ugevis forberedt en fest for 250 mennesker – ikke mindst de første danskere, Venligboerne, der tog imod dem, da de lige var kommet til landet.

- Efter to års ophold her i DK er vi meget taknemmelige over den kærlighed og støtte og omsorg og ikke mindst opmærksomhed, som vi har fået gennem vores danske netværk, og derfor tænkte vi på at give noget tilbage, siger Abdul Rahman Arafh, der har taget initiativ til den blandede fest.

Han er ingeniør og arbejder som softwareudvikler i KMD – og har lært sproget på rekordtid.

Eidt-festen er en oplagt måde at vise danskerne, at den Syriske kultur er andet en krig og flugt. Og så er den en mulighed for at være sammen – uanset hvem man er og hvor man kommer fra - på en glad måde.

- Igennem vores ophold har vi haft mulighed for at deltage i en række danske fester og traditioner, hvor vi har lært den danske kultur og danskerne at kende. Så hvad var mere oplagt end at give dem muligheden for at lære den syriske kultur at kende igennem en hyggelig Eid-fest i midt København, siger Abdul Rahman Arafh

De store mængder mad på bordene i gården under de syriske flagvimpler er lavet af syriske kokke og frivillige, Inco har sponseret råvarerne, og Københavns Madhus har lagt lokaler og planlægningshjælp til. Alt sammen for at holde billetprisen på et minimum.

- Vi ved, hvad det betyder at komme ind i nye fællesskaber, så vi ville også gerne give de nye ensomme eller økonomiske pressede flygtninge - uanset baggrund -  muligheden for at komme med billigst muligt, så de kan hygge sig til festen og skabe et netværk, som er deres bedste og korteste vej til integration i Danmark, siger Abdul Rahman Arafh.

De 250 billetter blev revet væk, da Københavns Eidt-fest blev oprettet som begivenhed på Facebook, men Abdul forsikrer, at de gør det hele igen til næste år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik