Syrisk flygtning er dansklærer: Det vælter ind med rosende ord

Syriske Saleh Fallaha lærer andre flygtninge dansk efter kun to år i Danmark. Han svømmer nu i rosende ord.

"Imponerende", "sejt", "av, min arm, han taler flydende dansk efter to år". 

Sådan lyder få ud af det hav af kommentarer og reaktioner, der har meldt sig, efter TV 2 Lorry fortalte syriske Saleh Fallahas historie. 

quote Tusind tusind tak for alle de søde og fantastiske kommentarer. Det beviser, at folket i Danmark sætter stor pris på integration.

Saleh Fallaha

Han kom nemlig til Danmark for blot to år siden, men hans danske er allerede så godt, at han i sin fritid lærer andre flygtninge det svære, danske sprog. 

- Andre har brug for hjælp, og jeg skal hjælpe dem, hvis jeg kan. Det er en god måde at betale tilbage til Danmark på. Når man kan kommunikere med andre, så bliver livet nemmere. Sjovere på en måde, siger han.

Dagen derpå er Saleh Fallaha overvældet over de rosende ord, fortæller han til TV 2 Lorry over Facebook. 

"Tusind tusind tak for alle de søde og fantastiske kommentarer. Det beviser, at folket i Danmark sætter stor pris på integration", skriver han. 

- Jeg kæmper hårdt for mine drømme

I dag læser Saleh Fallaha på HF på Espergærde Gymnasium, og i fritiden er han frivillig træner i den lokale svømmeklub. Og så hjælper han andre flygtninge i Venligboernes sprogcafe i Helsingør. 

Saleh Fallaha måtte forlade Syrien på grund af borgerkrigen. Han er opvokset i Aleppo, hvor det står særligt slemt til i krigen lige nu. Alligevel formår han at holde fokus.

"Det er jo svært, men hvis jeg bliver hjemme uden at lave noget som helst, så opnår jeg aldrig noget. Jeg har så mange drømme, og jeg skal bare komme videre. Jeg kæmper altid hårdt for mine drømme", skriver han. 

Syrisk jul i Tyskland

quote Jeg har så mange drømme, og jeg skal bare komme videre. Jeg kæmper altid hårdt for mine drømme.

Saleh Fallahas

Flere Facebook-brugere noterer sig, at der er bør være flere historier, som Saleh Fallahas i medierne. Det er han enig i: 

"Vi har brug for den slags historier. Jeg tror, at vi alle er blevet trætte af alle de sorte historier, som vi hører og ser i medierne. Folk i Danmark har altid hjulpet de nye med at få et godt liv i Danmark. Og det er bare naturligt for dem", skriver han. 

Lige nu er han taget til Tyskland for at være sammen med sin familie i julen. For selvfølgelig fejrer han jul - men julemaden består bare af grønsager og kylling. Ægte syrisk mad. 

"Jeg holder jul, fordi det er en glad lejlighed for danskerne, som er mine venner og min familie! Og jeg bor jo i Danmark", skriver han. 

Startede integrationsprojekt

Saleh Fallaha har også startet sit eget integrationsprojekt sammen med nogle venner. Projektet hedder Smag På Verden, og går ud på at arrangere middage for unge flygtninge i Helsingør, så de kan lære at tale dansk.

Første middag blev afholdt i oktober, og her var der omkring 30 fremmødte. Planen er at holde middag fire gange om året, så det bliver nemmere for deltagerne at udveksle kultur og sprog.

Her kan du se det oprindelige Facebook-opslag, hvor folk skrev rosende ord til Saleh:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik