Sygeplejerskeformand raser mod cheferne

Sygeplejerskeformand i hovedstaden er bestyrtet over sygehusdirektørers påstand om, at fyringer ikke giver dårligere behandling. Hun klager nu til regionschef.

Det er fuldstændig uhørt, når direktørerne for landets fyringsramte sygehuse påstår, at besparelserne ikke vil gå ud over behandlingen.

Sådan lyder det fra formanden for Dansk Sygeplejeråds Kreds Hovedstaden, Vibeke Westh, der nu kræver en forklaring af Region Hovedstadens direktør, Helle Ulrichsen.

- Vi bliver nødt til at overveje vores fremtidige samarbejdsform. Det her hænger slet ikke sammen med de interne drøftelser, vi har haft med regionen og hospitalsdirektører. Og det skal på dagsorden, næste gang vi mødes i regionens samarbejdsudvalg. Det er helt uacceptabelt, udtaler Vibeke Westh i en pressemeddelelse.

Sygeplejerskeformandens vrede er blevet vækket af en rundspørge foretaget af TV2 Nyhederne til de sygehuse, der har varslet fyringer på grund af besparelserne. Fra den kant lyder det, at behandlingen forbliver den samme på trods af, at 481 ansatte fyres og 914 stillinger bliver nedlagt alene på sygehuse i Region Midtjylland og Hovedstaden.

De udsigter må nødvendigvis få konsekvenser for behandlingen, mener Vibeke Westh.

- Nu stopper festen altså. Det er fuldstændig uhørt, at ellers kompetente hospitalsdirektører kan sidde og udtale sig på den måde. Når så mange hårdtarbejdende medarbejdere forsvinder på hospitalerne, så vil det gå ud over kvaliteten af sygeplejen og behandlingen, siger hun.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik