Sygeplejerske til for fulde unge: "I spilder vores tid!"

I et facebookopslag kommer Freja Lilli Wirlander med et opråb til de unge, der bliver for fulde og må indlægges på de i forvejen pressede afdelinger.

"Tillykke med huen og den bedste og vildeste uge i jeres unge liv. Men... hvis i drikker jer så fulde, at i skal transporteres på hospitalet, får i præcis samme behandling, som vi tilbød Distortion deltagerne."

Sådan starter sygeplejerske på Hvidovre Hospital Freja Lilli Wirlander sit facebookopslag til alle de nyudklækkede studenter, som måske for en øl for meget i de festlige dage.

quote Hvis jeg kunne, havde I fået et girokort med i hånden, når I er vågne nok til at forlade afdelingen.

Freja Lilli Wirlander, Sygeplejerske, Hvidovre Hospital

På hospitalerne er akutmodtagelserne ifølge sygeplejersken i forvejen pressede, og derfor bør de unge tænke sig om en ekstra gang inden de bliver for fulde og skal indlægges, hvor de så optager en sengeplads fra dem, der i virkeligheden har brug for hjælp.

Behandlingen som de fulde unge kan se frem til er ifølge sygeplejersken et gummirør i urinrøret, som ikke indføres med blid hånd, da det ikke er muligt, en stor ble, og afvaskning af bræk i håret - hvis altså ikke de andre akut-indlagte patienter mangler medicin eller har vejrtrækningsproblemer.

Derfor er budskabet heller ikke til at tage fejl af fra den oprørte sygeplejerske, som dog understreger, at det er hendes personlige holdning, og at hun selvfølgelig altid vil behandle alle patienter lige godt:

quote Jeg prøver, på en humoristisk måde at forklare, at unge, der drikker sig så fulde, at de skal med en ambulance på hospitalet, at det er et stort problem.

Freja Lilli Wirlander, Sygeplejerske, Hvidovre Hospital

- Hvis jeg kunne, havde I fået et girokort med i hånden, når I er vågne nok til at forlade afdelingen - hvilket forhåbentlig er på en yderst skamfuld måde, fordi I har spildt ambulancepersonale, sygeplejerskers og lægers tid, skriver Freja Lilli Wirlander til de unge i sit facebookopslag.

Ifølge Freja Lilli Wirlander havde Hvidovre Hospital hele 10 indlæggelser af fulde unge på bare 16 timer under Distortion, og det er alt for mange. Det svarer til en tredjedel af akutmodtagelsens samlede kapacitet.

- Jeg prøver, på en humoristisk måde at forklare, at unge, der drikker sig så fulde, at de skal med en ambulance på hospitalet, at det er et stort problem. Det er et tidskrævende problem. Alle er klar over, at akutmodtagelserne og sengeafdelingerne er pressede, skriver hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik