Sygeplejerske efterlyste små tæpper: Nu vælter de ind

Sygeplejerske Tania Madelung Mogensen manglede tæpper til de nyfødte på Nordsjællands Hospital. Efter et Facebookopslag er tæpperne væltet ind.

Lille Lucca kom til verden for en måned siden på Nordsjællands Hospital.

På det tidspunkt var hendes mor kun seks måneder henne. Mor, far og Lucca havnede i kaos. Men i dag, her godt fire uger efter at Lucca blev født, er der igen ro i familien.

-  Vi svøber tæppet om hende, og så falder hun helt til ro. Når hun ner rolig, så bliver vi også rolige, siger Louise Hansen, som er mor til Lucca.

Lucca er en meget lille pige. Og hun skal bruge al sin energi på at vokse. Så det er vigtigt, at hun ikke fryser. Det er her, at det lyserøde tæppe kommer ind i billedet. Det luner. Men der var ikke flere tæpper i fredags.

Efterlyste strik på Facebook

- Jeg tænkte, at vi måske kunne få lidt hjælp fra nogen, der havde lyst til at  strikke lidt til os, siger sygeplejerske Tania Madelung Mogensen fra neonatalafdelingen på Nordsjællands Hospital.

Hun slog en efterlysning op på Facebook.

- Vi havde simpelthen ingen tæpper tilbage. Normalt får vi tæpper sådan lidt løbende fra forskellige mennesker som strikker og hækler. Men nu havde vi bare ikke flere tæpper, siger sygeplejerske Tania Madelung Mogensen.

Opslaget på Facebook gav så mange reaktioner, at de få timer efter kunne slette det igen. Rigtig mange vil gerne strikke og hækle.

- Vi har fået rigtig mange henvendelser, blandt andet fra nogle, hvor vi kan lave en bestillingsliste. Hvor de samler ind fra en masse, som strikker, siger Tania Madelung Mogensen.

Tæpperne bliver strikket af folk, som bare gerne vil hjælpe. Familierne får tæppet med hjem, når de forlader hospitalet. Det er et vigtigt minde om de første hektiske dage og uger i den nyfødtes liv.

Et vigtigt minde

-  Det bliver et godt minde for os. Når vi har tæppet, kan vi huske, hvordan det var i starten. Men vi husker også, hvordan vi kom ud på den anden side. Og så  skaber det ro og tryghed omkring vores barn, siger Louise Hansen.

- Vi kan engang vise Lucca, hvor lille hun var, tilføjer hun.

Tæppet får netop Lucca til at falde til ro. Og når hun bliver svøbt i det, holder hun også på varmen.  

-  Vores datter vejede meget lidt, da hun blev født. Med tæppet kan vi give hende en tryg ramme, og sørge for at hun ikke skal bruge energi på at holde varmen. Så kan hun bruge energien på at vokse. Jeg er glad og taknemmelig for, at der er nogle derude, som har lyst til at strikke, siger Louise Hansen.

Sådan kan du hjælpe

Foreningen Neonatalstrik strikker og hækler til børn på danske neonatalafdelinger.
Se mere i linket hvordan du kan bidrage. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik