Sygehusgruppe er igen klar til kamp

Formanden for Sygehusgruppen i Roskilde, apoteker Paul Bundgaard, mødes i næste uge med resten af gruppen med henblik på at trække i arbejdstøjet igen, skriver DAGBLADET Roskilde.

Gruppen tror ikke på, at Region Sjælland får tilstrækkeligt med midler til at gennemføre hele sygehusplanen - og så skal Roskilde være rustet til at klare nogle af de opgaver, der ligger og venter.
- Vi vil fortsætte arbejdet, for man får ikke den økonomi, som man har planlagt efter, siger Paul Bundgaard.
Han tror, at der kommer til at mangle op imod tre milliarder kroner i planen - og dermed bliver der ikke råd til alt i Køge.
- Det mest naturlige vil være at lægge noget af det, der er ukompliceret, på regionens øvrige sygehuse. Planlagte operationer og lignende kunne man jo lægge i Roskilde, siger Paul Bundgaard.
Som han vurderer det, kan Roskilde også bruges som bufferkapacitet mens hovedsygehuset i Køge bliver bygget, da byggeriet vil gå ud over sengekapaciteten i Køge.
- Det er vores vurdering, at man kan fastholde sengepladser, så åreknuder, brok, galdesten og så videre vil kunne henvises til Roskilde, hvis kommunen og politikerne spiller kortene rigtigt, siger Paul Bundgaard til DAGBLADET Roskilde.