To sygehuse har også lavet farlige bryster

 To offentlige sygehuse har indopereret 17 farlige brystimplantater. Patienterne bliver nu kontaktet. 

To offentlige sygehuse i Danmark har også indopereret de farlige brystimplantater fra den franske producent PIP. Implantatet er under mistanke for at lække silikone hyppigere end andre typer og blev forbudt i 2010.

I alt drejer det sig om 13 silikonebryster på Herlev Sygehus og fire på Frederikshavn Sygehus i slutningen af 2004 og 2005. Det oplyser Lægemiddelstyrelsen, der har gennemgået danske sygehuse og klinikker, som foretager brystoperationer.
- Hospitalerne har typisk brugt implantater i forbindelse med det arbejde, der sker efter en brystkræftoperation, siger kommunikationschef Christian Howard-Jessen.
- De er nu i gang med at gå journalerne igennem og kontakte patienterne, mens det desværre også er sådan, at nogle af de patienter har fået tilbagefald og ikke lever mere, siger han.
Hidtil har det været fremme, at Privatklinikken i København i 2007 og 2008 har indopereret silikonebrysterne i 45 tilfælde, men Lægemiddelstyrelsens gennemgang viser altså nu, at også to offentlige sygehuse har anvendt implantaterne.
Derudover har Odense Universitetshospital fået leveret to implantater, uden at bruge dem, mens Søllerød Privatklinik har indopereret to, men allerede fjernet dem igen.
Dermed kender Lægemiddelstyrelsen på nuværende tidspunkt til 66 PIP-brystimplantater i Danmark, men det samlede antal patienter er en del lavere blandt andet på grund af dødsfald.
- Der er formentligt højst 30 kvinder, som er berørt af det her, siger Christian Howard-Jessen.
Sygehusene er i gang med at gennemgå alle journalerne, og derfor kan antallet stige en smule.
Mens sygehusene kan finde frem til patienterne er det mere problematisk for dem, som er blevet opereret på Privatklinikken i København. Her er alle journaler blevet destrueret.
Lægemiddelstyrelsen har ligeledes ikke mulighed for at få et overblik over danskeres brystoperationer i udlandet. Her opfordres patienterne til at kontakte klinikken i udlandet og alternativt egen læge.
Sundhedsstyrelsen mener som udgangspunkt ikke, at det er nødvendigt at fjerne de problematiske implantater. Det er i modsætning til de franske myndigheder, der anbefaler at få det fjernet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik