Sygefraværet stiger i Nordsjælland

Sygefraværet blandt de kommunalt ansatte i Nordsjælland er eksploderet de seneste år og det på trods af, der har været faldende sygefravær i det meste af landet, skriver Frederiksborg Amts Avis

Dermed er Nordsjællænderne blandt dem, der har det højeste sygefravær i hele landet, viser en ny undersøgelse som Dansk Industri (DI) har lavet på baggrund af tal fra det Fælleskommunale Løndatakontor.
- Det er både overraskende og bekymrende, at sygefraværet stiger i så mange nordsjællandske kommuner, mens det falder på landsplan, siger Ingelise Bogason, der er formand for DI Hovedstaden.
Således viser tallene, at blandt andre Egedal Kommune har oplevet en stigning på over 10 procent i sygefraværet mellem 2008 og 2009, der dermed gør kommunen til den i hele landet, hvor sygefraværet et næsthøjest, nemlig på 16,1 arbejdsdag per medarbejder kun overgået af Høje-Taastrup med 16,3 dage.
- Det er vi opmærksomme på, og det er noget vi har taget særligt op. Det vil blive nedbragt, siger Egedals borgmester Willy Eliasen (V).
- Fraværsprocenterne er alt for høje, og det er millionbeløb, det koster os, siger han og påpeger overfor Frederiksborg Amts avis, at det især er i institutionerne, og fordi kommunen har en del langtidssyge, at de ligger så højt.
Den største stigning har de dog oplevet i Gribskov Kommune, hvor fraværet er steget med over 50 procent, på kun et år, hvilket Gribskovs borgmester Jan Ferdinansen (K) ikke umiddelbart kunne give en forklaring på - andet end han var overrasket og ville undersøge det, da Frederiksborg Amts Avis onsdag konfronterede ham med at kommunens lærere, pædagoger og sosu'er, har danmarksrekorden i sygefravær .
Udover de åbenlyse problemer med sygefraværet, koster det også på bundlinien for de økonomisk trængte kommuner. Således har stigningen kostet Gribskov Kommune over 13.000 arbejdsdage i 2009 i forhold til 2008, mens Egedal har mistet godt 4300 arbejdsdage.
Enkelte kommuner i det nordsjællandske har dog oplevet faldende sygefravær - blandt andet Frederikssund, der har sparet 1500 arbejdsdage siden 2008.
- Tidligere lå vi højt, så vi har lavet en målrettet indsats, siger Ole Find Jensen (S), der er borgmester i Frederikssund, hvor de især har taget ekstra hånd om stress.
Det er dog kun Hørsholm og Helsingør, der oplever et sygefravær under landsgennemsnittet på 13,2 dage, som også trækkes godt op af de storkøbenhavnske kommuner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik