Foto: TV2/Lorry

Syge piger bestormer HPV-center

Telefonerne gløder på Frederiksberg Hospitals Synkopecenter oven på vaccine-fokus.

Syge piger og deres forældre har hele dagen kimet Synkopecenteret på Frederiksberg Hospital ned oven på TV2s dokumentar 'De vaccinerede piger', om mulige bivirkninger fra hpv-vaccinen.

- Normalt får vi vel et par henvendelser om måneden i relation til piger, der mener, at de er blevet syge af hpv-vaccinen. I løbet af formiddagen i dag har vi fået mere end 50 henvendelser«, siger overlæge Jesper Mehlsen til Politiken.

Alle pigerne fortæller om lignende oplevelser med smerter, træthed, svimmelhed, som kom frem i dokumentaren.

Overlægen har allerede skrevet til hospitalsdirektionen, at der nok bør ses på, hvordan den store strøm af patienter til en afdeling, der normalt har levet relativt anonymt, kan håndteres.

Allerede før udsendelsen vidste Jesper Mehlsen, at de ville give et øget arbejdspres. Forventningen var, at der måtte være langt flere piger med disse symptomer rundt om, der ville dukke op. Derfor har han også tanker om, hvordan de skal organisere sig, så pigerne hurtigt kan få relevant hjælp.

- Så må vi se, om deres problemer stammer fra vaccinen - eller noget helt andet. Men der er ingen tvivl om, at de har det dårligt«, siger overlægen.

Danske Regioner løftede torsdag sløret for et nyt initiativ. Én hospitalsafdeling i hver region er nu udpeget og senest 1. juni skal de være klar til at hjælpe de piger og unge kvinder, der oplever diffuse symptomer, der måske kan skyldes hpv-vaccinen.