Syge børn fik besøg af kravlenisser på 20. etage

Renoveringsarbejdere brugte fridag på at skabe jubel hos børn, der skal tilbringe julen på Herlev Hospital

Kan en jul mon blive mere trist, end hvis man er barn og skal være indlagt juleaften og de efterfølgende dage?

Næppe!

Men for de indlagte børn på Herlev Hospital skete der lille juleaftensdag noget ganske særligt, da de fik besøg af både julemand og klatrende kravlenisser.

"Nisserne" er vant til at kravle rundt og renovere facader mange meter over jorden. Og i anledning julen brugte de ansatte hos virksomheden Scan Climb deres fridag på at indtage rollen som kravlenisser.

De indtog taget på en af Danmarks højeste bygninger - Herlev Hospital - og derfra kravlede de ned til 20. etage, hvor de gennem et åbent vindue kom ind på børneafdelingen og udløste jubel, da de havde medbragt gaver til afdelingens indlagte børn.

Lige inden var selveste julemanden dukket op på afdelingen.

Han bebudede, at han havde så mange gaver, at han umuligt kunne bære dem selv. Og derfor havde han seks hjælpere med. Få sekunder efter dukkede de forklædte bygningsarbejdere op uden for vinduet på 20. etage med hver sin gavesæk over skulderen.

Og der var skam gaver - både til de børn, der havde kræfter til at dukke op for at kigge på ktravlenissrne - og til dem, der måtte blive i sengen.

Herlev Hospital skulle have en overhaling

Det rørende arrangement kunne gennemføres, fordi Herlev Hospital er under renovering.

Efter 40 år er sygehusets facade blevet mørk og grå, og den er Scan Climb nu ved at give en solid overhaling.

Sygehusfacaden er støbt af beton, hvori der er iblandet mamor. Det giver en meget lys farve, men med tidens gang er facaden blevet mørkegrå, og nu skal renoveringsarbejdet altså lysne den - blandt andet ved at spule et tykt lag alger væk.

Det sker ved at de rappeller frem og tilbage - hængende højt over jorden i reb og sikkerhedsliner.

De ansatte fra Scan Climb havde selv valgt at bruge en fridag på at forsøde hospitalsbørnenes jul - og mon ikke det lykkedes. Du kan se den dejlige video fra besøget over artiklen her.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik