Syge beboere tilbydes ny bolig

Vejrtrækningsproblemer, brystsmerter og spontan næseblod. De syge beboere i Egedalsvænge tilbydes nu en ny bolig.

Et prestigefyldt byggeprojekt i Kokkedals største almene boligbyggeri er endt i en skandale, efter flere beboere er blevet syge af et ventilationssystem, der er indrettet i affaldsskakterne. Men nu har sagen taget en drejning. Boligselskabet 3B vil nu tilbyde de syge lejere en ny bolig. 

- De nyeste undersøgelser viser, at vi ikke præcist kan sige, hvad der er galt. Vi har lukket for indblæsningsluften, og vi er ved at forsegle indblæsningskanalerne, men der er stadig beboere, der oplever symptomer. Derfor vil vi tilbyde en anden bolig i det omfang, der er behov for det, forklarer Morten Boje, administrerende direktør i Boligforeningen 3B til Frederiksborg Amtsavis.

Beboerne blev orienteret om muligheden for at få en ny bolig i et brev, der blev omdelt mandag eftermiddag. 

Det er uvidst, hvormange der vil benytte sig af tilbuddet, og hvad der stilles af krav fra boligforeningens side for, at man kan få det. 

- Om det er efter lægeerklaring, det har vi endnu ikke afgjort, siger Morten Boje.

Der bor op mod 1300 mennesker i Egedalsvænge i Kokkedal. Ifølge Boligforeningen 3B er det kun ganske få, der oplever symptomer ved ventilationssystemet, men både beboere og læger er af en anden opfattelse. 

- Det er jo ikke meget ud af 1100 til 1300 mennesker, hvis det altså kun er fire-fem, der har symptomer. Det er mit indtryk, at det er en anden fortælling, man møder i Egedalsvænge, siger overlæge ved Bispebjerg Hospital Niels Erik Ebbehøj til Frederiksborg Amts Avis. 

Flere af de syge beboere fra Egedalsvænge er i behandling på Bispebjerg Hospital, efter de pludselig blev ramt af en lang række luftvejssygdomme, og det får overlægen til at sende en skarp kritik afsted. 

- Jeg har meget svært ved at se logikken i at blæse luft ind via gamle affaldsskakte. Affaldsskaktene er blevet brugt til luftindtaget uden at være blevet overfladebehandlet først. Det er ikke godt, siger Niels Erik Ebbehøj til TV 2 Lorry.

Mød nogle af de beboere, der oplever symptomer, I indslaget øverst. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik