Syd over Sjælland på 37 minutter

Hvis Ring 5 og en jernbane fra Helsingør i Nord til Køge i syd bliver en realitet, vil man kunne køre hele strækningen på 37 minutter, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det viser en ny rapport over rejsetiderne, som Rambøll har stået for.

- Rejsetiderne er realistiske nok. Togene skal ikke stoppe særlig mange gange undervejs, siger projektleder Christina Mose fra Rambøll.

Det er noget, der begejstrer borgmestrene i både Helsingør og Køge, der ser mange muligheder ved de hurtige transporttider.

- Jeg ser meget gerne, de kommer i gang så hurtigt som muligt. Jeg tror, at når først de har etableret Femernforbindelsen, så er Ring 5 et must, ligesom med HH-forbindelsen. Det kan være med til at forøge oplandet, det vil være lettere at afsætte varer og det vil skaffe arbejdspladser, siger Helsingørs borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V), mens fungerende borgmes-ter i Køge, Thomas Kielgast (S), allerede er ved at gøre klar til forbindelsen.

- De kortere transporttider vil betyde rigtig meget for Køge.Vi er ved at geare erhvervslivet og har udlagt en masse områder til det. Vi vil meget gerne have en Ring 5 og vi hilser den rigtig velkommen, siger borgmesteren, der påpeger, at det primært er i Nordsjælland, at nogen vil være utilfredse med den nye ringbane.

Begge borgmestre har dog umiddelbart støtte i Folketinget fra de respektive trafikordførere, der dog erkender, at projektet har lange udsigter - både på grund af prisen og fordi Trafikministeriet er i gang med deres egen analyse.

- Vi er i gang med en strategisk analyse, hvor den første del kommer i 2011 og endelig besluttes i 2013, men jeg synes personligt, der er mange gode perspektiver i at flytte trafikken uden om København, siger trafikordfører for Venstre, Kristian Pihl Lorentzen, der kalder det et visionært, men langsigtet projekt, som de først tager endelig stilling til, når analysen er færdig, mens socialdemokraternes trafikordfører mener, at Ring 5 kræver tilførsel af flere midler til trafikbudgettet, hvad han også gerne ser ske.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bispeparken

Fandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

20191202-185853-5-1920x1279we

Her er den nye ghettoliste - halvt så mange ghettoer i hovedstadsområdet

MUDI collage

Lokal flyttemand med gratis hjælp til brandramte familier: ”Det er det mindste, jeg kan gøre”

20191202-185848-6-1920x1280we

playNu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere