Svømning siver fra skoleskemaet

Flere kommuner i Nordsjælland har planer om at spare svømmeundervisningen i skolerne væk. Det vil få konsekvenser i fremtiden, mener Rådet for Større Badesikkerhed, skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

I Hillerød Kommune blev svømmeundervisningen i skolerne afskaffet for nogle år siden som et led i besparelser. Og lige nu sidder byrådsmedlemmerne i både Allerød og Helsingør Kommuner med sparekataloger, der foreslår at sløjfe svømmeundervisningen.
Udsigten til at svømningen forsvinder fra skoleskemaerne ryster Michael Aller, som er formand for Rådet for Større Badesikkerhed. Det skriver Frederiksborg Amts Avis
- Danmark er altså et land, hvor der er vand rundt om os på alle sider, og jeg frygter, at hvis børnene ikke lærer at svømme i skolen, så får vi flere drukneulykker i fremtiden. Børnene skal have undervisning, så de kan klare sig godt resten af livet, siger han til avisen.
I Hillerød Kommune er formanden for Børne- og Familieudvalget, Rikke Macholm (SF), heller ikke glad for udviklingen.
- Jeg synes, det er beklageligt. Vi har stadig badeulykker, hvor børn drukner, og vi bor i et land med hav omkring, så det er vigtigt, at børn lærer at svømme. Men som det er nu, er der ikke økonomi til det, siger hun.
Fra Allerød lyder beskeden, at den mulige sløjfning af skolesvømningen kan ses som et resultatet af, at folkeskolen igennem mange år har skullet påtage sig alt for mange samfundsopgaver.
- Men nu er vi nået en grænse, hvor ressourcerne ikke følger opgaverne, og så må vi skære kagen derefter, siger Skoleudvalgets formand, Nikolaj Bührmann (SF).