Næsten klar igen: Svømmehallen der blev byens hovedpine

Byrådet i Høje Taastrup skal tirsdag bevilge ekstra millioner til Taastrup Svømmehal, der blev ramt af store problemer med indeklimaet.

"Banebrydende", og vi "får markant mere for pengene".

Jublen ville ingen ende tage, da Høje-Taastrup Kommune for lige knap to år siden åbnede en stor tilbygning til den eksisterende Taastrup Svømmehal. 60 millioner kroner kostede herligheden, og det var et revolutionerende lavt beløb, som oven i købet gav borgerne adgang til et bassin med internationale mål - 50 meters længde.  Problemet var bare, at medarbejderne blev syge af at opholde sig i hallen og gæsterne oplevede ubehagelige gener - indeklimaet var elendigt.

Et lille år efter åbningen lukkede byens nye stolthed. Men efter et forsøg på forbedringer, der skulle gavne luftkvaliteten, så lukkede svømmehallen igen i maj - og siden har der ikke været adgang. Nu er kommunen omsider klar til genåbning.

Millioner som ekstrabevilling

Tirsdag står svømmehallen på dagsordenen, når politikerne i byrådet i Høje-Taastrup går til møde. Og igen er der tale om et dagsordenspunkt, der kommer til at koste penge. En hel del endda. For hovedproblemet - et ventilationsanlæg, der ikke levede op til forventningerne og et vandbehandlingsanlæg, der heller ikke gjorde - kom til at koste 8,16 millioner kroner at få fikset.

Samtidig skulle der bruges 1,3 millioner kroner på at renovere den gamle svømmehal.  Hele anlæggets oprindelige pris var omkring 60 millioner kroner, men af et notat fra Høje-Taastrup Kommune fremgår det, at prisen nu er oppe på lige knap 73 millioner kroner.

Merete Scheelsbeck  (Kons.) er formand for fritids- og kulturudvalget i Høje-Tasstrup, og hun tror på, at svømmehallen nu er i orden.

Den prøveåbnede mandag for en uge siden, hvorefter der blev lukket for at få gennemført flere tests. Nu regner alle med, at anlægget er i orden og klar - så snart de nødvendige tilladelser foreligger.

-Jeg ved ikke, om det oprindelige anlæg var for billigt. Vi må jo gå ud fra, at når vi får et tilbud om en svømmehal, der virker - så er det det vi får, siger Merete Scheelsbeck til TV 2 Lorry.

Tilbage står så et slagsmål mellem kommune og hovedentreprenør om betalingen for de fejl, der har været. Og imens venter brugerne utålmodigt på at få svømmehallen tilbage.

-Jeg har fuld tillid til, at det går, så hurtigt som det kan. Vi ved jo godt, at det er tekniske problemer, der har været skyld i det her. Men det har da været mega ærgeligt, fordi mange er gået glip af undervisning. Nu håber vi, at vi snart får en dato for genåbningen, siger Helle Cornelius-Knudsen, der er formand for brugerrådet i Taastrup Svømmehal.

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik