Svindlere udgiver sig for at være Microsoft

Siden oktober sidste år har Microsoft Danmark kæmpet en indædt kamp mod indiske svindlere, der ringer op til folk og udgiver sig for at være servicemedarbejdere fra Microsoft.

Senest er en 81-årig kvinde fra Birkerød tirsdag blevet ringet op af en engelsktalende mand med indisk accent, som fik hende overtalt til at købe et falsk antivirusprogram, som skulle afhjælpe problemer på hendes computer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
- Han forklarede, at han var fra Microsoft. Han påstod, at de havde konstateret uregelmæssigheder på hendes computer og opfordrede hende at gå ind på en hjemmeside og downloade et antivirusprogram. For den service skulle hun betale 498 dollars, siger vicepolitiinspektør Finn Duris fra Nordsjællands Politi.
Problematikken er særdeles velkendt hos Microsoft i Hellerup. Her har man det seneste trekvarte år modtaget 15-30 henvendelser om ugen fra folk, som er blevet ringet op af indiske netsvindlere, som forsøger sig med såkaldt phonephishing.
- Vi tager det meget seriøst, men det er svært at komme til livs. Vi har prøvet at lokalisere, hvor de ringer fra. Men hver gang det lykkes at finde serveren, flytter de adresse og ændrer domænenavn. Sagen kompliceres yderligere af, at der ikke er noget formelt samarbejde mellem dansk og indisk politi, siger sikkerhedschef hos Microsoft Danmark, Morten Juul Nielsen, som opfordrer folk til at smække røret på.
Ifølge Microsoft er tre danskere ud over kvinden fra Birkerød gået i svindlernes fælde og har betalt for et falsk antivirusprogram


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik