Svindelsigtede Amanda tilstår i retten

Som ventet har eksdirektør Amanda Jacobsen tirsdag i retten tilstået svindel for 130 millioner kroner.

Den svindelsigtede Amanda Jacobsen har tirsdag formiddag taget plads i vidneskranken i Københavns Byret. Her lagde hun ud med at tilstå groft underslæb og dokumentfalsk for et sekscifret millionbeløb.

Bagmandspolitiet har sigtet Amanda Jacobsen for svindel i et omfang på 138 millioner kroner. Svindlen er foregået, mens Amanda Jacobsen var direktør i virksomheden Gate Gourmets nordiske afdelinger.

- Jeg kan sige, at min klient kan erkende det faktiske, men med nogle ændringer, så det samlede beløb bliver 130 millioner kroner, fortæller forsvarsadvokat Hanne Rahbek ved begyndelsen af tirsdagens retsmøde.

Systematisk dræning af firmakonti

Ifølge bagmandspolitiet har Amanda Jacobsen i årene 2008-2011 systematisk drænet konti i Gate Gourmet. I 2008 hævede hun 6,3 millioner kroner, som blev overført til egen konto. I 2009 blev en ny "snydekonto" oprettet, og herfra overførte Amanda Jacobsen knap 92 millioner kroner.

Endelig blev der ifølge bagmandspolitiet fra en tredje konto overført omkring 40 millioner kroner fra slutningen af 2009 til februar 2011.

Sagen er blandt de større svindelsager herhjemme, og interessen i pressen for sagen er stor. Københavns Byret valgte derfor kort før retsmødets begyndelse at flytte sagen til den største retssal i domhuset på Nytorv i København, som normalt bliver brugt til nævningesager.

I løbet af sagen skal anklagemyndigheden og Amanda Jacobsen nå til enighed om et beløb, som hun vil tilstå at have svindlet for.

Sker det, bliver sagen hurtigt afgjort, og der vil efter planen falde dom allerede på fredag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik