Svimlende summer: Danmarks dyreste lejligheder skyder op ud til Øresund

Kysten er blevet udvidet ved Tuborg Strandeng i Hellerup, så nu kan et nyt boligprojekt tage form. Boligpriserne sprænger rammen for danske standarder.

Hvad gør man, hvis man har et prestigebyggeri så prestigiøst, at kysten i dens hidtidige form ikke er tilstrækkelig?

Man udvider såmænd kysten for at få plads til de dyre luksuslejligheder, så de kan opføres direkte ud i Øresund.

Det har ejendomsudviklerne bag lejlighedsbyggeriet på Tuborg Strandeng i Hellerup gjort, så pompøse penthouselejligheder nu skyder i vejret inden længe.

Fem kysthuse med i alt 167 luksuslejligheder og 156 lejligheder i komplekser lidt tilbagetrukket fra vandkanten bygges frem mod 2024. Og byggeriet er allerede i gang.

- Kysthusene kan nu bygges, som var det på land. Det har været et stort arbejde, som nærmer sig sin afslutning. Det er gået efter planen, og at kysten til Øresund nu er udvidet er meget usædvanligt, og det gør boligerne meget unikke, siger Robert Nelleman, der er ejendomsudviklingsdirektør i Danica Pension, som er bygherre på Tuborg Strandeng.

Kysten til Øresund blevet udbygget i form af landindvindinger, som husene bliver bygget på. I forbindelse med landvingerne er der transporteret 15.000 kubikmeter sand ind i Tuborg Havn via skibe.

Danmarks suverænt dyreste lejligheder

Og priserne? De slår rekorderne herhjemme for dyreste lejligheder.

46 millioner kroner koster den dyreste, der lige nu er til salg. En anden lejlighed koster 42 millioner kroner og er allerede reserveret til en køber. Fem andre købere har enten reserveret eller gennemført et køb af en lejlighed i komplekset til en pris højere end 29 millioner kroner.

quote Vi mener absolut, at boligerne er den udbudte pris værd

Lone Bøegh Henriksen, ejendomsmægler

Rekorden for dne dyreste lejlighed solgt i Danmark blev sat i september i år, da en lejlighedshandel til 28,5 millioner kroner blev gennemført.

Alene i de to af i alt fem kommende kystkomplekser er ti lejligheder dyrere end rekordsummen - hvoraf seks allerede er reserveret eller solgt.

16 millioner er prisen for den billigste af dem, der indtil videre er sat til salg.

Arbejdet med at udvide kysten er nu færdigt, så byggeriet af kysthusene nu kan gå i gang.
Arbejdet med at udvide kysten er nu færdigt, så byggeriet af kysthusene nu kan gå i gang.
Foto: Danica Ejendomme

Interesse trods svimlende prissætning

Går man og tænker, at de balstyrige priser er helt hen i vejret, tager man fejl, mener ejendomsmægleren ikke overraskende.

- Når man sammenholder beliggenheden med de fantastiske lejligheder, der står til at blive bygget, hvor køberne selv kan få stor indflydelse på blandt andet design og rumfordeling, er boligerne i en anden liga end før set i Danmark, siger Lone Bøegh Henriksen fra Home, som står for salget af lejlighederne på Tuborg Strandeng.

- Derfor mener vi absolut, at boligerne er den udbudte pris værd, og den foreløbige interesse i lejlighederne i de første uger, de har været udbudt til salg, støtter os i den formodning.

I galleriet herunder kan du se projekteringsskitser af, hvordan lejlighederne og projektet kommer til at se ud, når det er færdigt.

1 / 9

Foto: Danica Ejendomme

2 / 9

Foto: Danica Ejendomme

3 / 9

Foto: Danica Ejendomme

4 / 9

Foto: Danica Ejendomme

5 / 9

Foto: Danica Ejendomme

6 / 9

Foto: Danica Ejendomme

7 / 9

Foto: Danica Ejendomme

8 / 9

Foto: Danica Ejendomme

9 / 9

Foto: Danica Ejendomme

- Ejendomsmæglerne oplever god interesse for lejlighederne. Især beliggenheden nærmest i Øresund, men samtidig tæt på København og Hellerup trækker op, samtidig med der er en unik mulighed for at designe sin egen lejlighed på et niveau, der ikke er set tidligere, siger Robert Nelleman fra Danica Pension.

Små er lejlighederne ikke. Den mindste til salg lige nu har et lejlighedsareal på 128 kvadratmeter med 75 kvadratmeter terrasse, mens adskillige lejligheder har en størrelse langt over 350 kvadratmeter, når man tæller private terrasser med.

Kort nyt: Første spadestik til Tuborg Strandeng taget.

Stjernearkitekter leger med inde- og uderum

Til at tegne byggeriet har man hyret stjernearkitekterne Lundgaard & Tranberg Arkitekter, der blandt andet er kendt for bygninger som Axel Towers og Skuespilhuset. NCC står for at opføre boligerne.

- Det har været afgørende for os at skabe skulpturelle og varierede boliger, hvor man oplever at leve i tæt kontakt med havet og den frodige strandeng, forklarer arkitekt Lene Tranberg, fra Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

- Et centralt arkitektonisk greb i denne ambition er de massive vægskiver, der både danner rum inde i boligen og ude i de naturskønne omgivelser. På denne måde opbløder vi grænserne mellem inde og ude med rum, der virker flydende og inviterer det særlige lys ved havet helt ind, siger hun.

Til at starte med bliver to af de planlagte fem kysthuse opført. De bliver mellem fire og 12 etager.

Boligerne i de to første kysthuse forventes at være indflytningsklar i 2021. Det samlede projekt med ventes at være færdigt i 2024.

Tuborg Strandeng

  • Kysthusene kommer til at få fodfæste i Øresund. Konkret betyder det, at kysten er udvidet.
  • Højeste kysthus er 13 etager. De øvrige fire huse er 6-7 etager.
  • Byggeriet bliver i alt på 53.550 kvadratmeter.
  • Samlet vil det bestå af 323 ejer- og udlejningsboliger. For foden af boligerne anlægges sydvendte inderhavne. 167 af de 323 lejligheder har første parket til Øresund.  
  • Kysthusene er tegnet af Lundgaard & Tranberg. Alle boliger er forskellige, hvilket også kommer til udtryk når man kigger op på husene.
  • Som udgangspunkt har hver lejlighed en unik boligplan, men man kan også vælge en variant, hvor man har mulighed for at bestemme, hvor køkken, bad og garderobe placeres.
  • Lejlighederne kommer desuden med fælles badebro og sauna. 
  • Samtlige Tuborg Strandeng-boliger har mindst to balkoner, tagterrasser og taghaver.
  • Kysthusene er hovedsagligt orienteret mod syd med udsigt over Svanemøllebugten.
  • Indledningsvist opføres to kysthuse med 50 boliger på mellem fire og tolv etager. Boligerne er omkring 160-320 m2. Alle boliger kommer med to parkeringspladser i en underjordisk garage.
  • De første lejligheder i Kysthus 1 og Kysthus 2 er netop sat til salg.

 

Kilde: Danica Pension

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik