Foto: NewCopter/Øresundsbroen

Sverige vil hæve skatten for Øresunds-pendlere

Fra nytår kan danskere med arbejde i Sverige se frem til en skattestigning, meddeler den svenske regerings støtteparti.

Danskere, der arbejder i Sverige, betaler i dag 20 procent i skat til den svenske stat.

Men allerede fra nytår bliver skatten efter alt at dømme øget, så Øresunds-pendlerne fremover skal betale 25 procent.

Det skriver News Øresund på baggrund af et læserbrev i Svenska Dagbladet mandag.

Her skriver den svenske regerings støtteparti, Vänsterpartiet, der er søsterparti til SF herhjemme, at partiet er blevet enig med regeringen om flere skattestigninger, der til sammen vil give tre milliarder svenske kroner i statskassen.

Læs også Pendlerne skal stemme om fremtiden over Øresund

Vi har brug for at øge beskatningsgrundlaget for at sikre velfærdens finansiering. Det er nødvendigt for at få flere i arbejde, gode uddannelsesmuligheder, øget boligbyggeri og et tryggere og mindre stressende arbejdsliv

Jonas Sjöstedt og Ulla Andersson, Vänsterpartiet

Brug for millioner til velfærd

- Vi har brug for at øge beskatningsgrundlaget for at sikre velfærdens finansiering. Det er nødvendigt for at få flere i arbejde, gode uddannelsesmuligheder, øget boligbyggeri og et tryggere og mindre stressende arbejdsliv, så folk kan holde ud at arbejde indtil pensioneringen, skriver Vänsterpartiets partiformand Jonas Sjöstedt og økonomisk-politisk ordfører Ulla Andersson i avisen.

Den borgerlige regering sænkede i sin tid skattesatsen fra 25 til 20 procent, og det skal altså nu rulles tilbage. Det vil alene, vurderer partierne, bidrage med ekstra 370 millioner kroner.