Sverige: ID-kontrol på tog, busser og færger

Det bliver besværligere for danskere at rejse til Sverige i det nye år, hvis lov om id-kontrol bliver vedtaget

Hvis det står til den svenske regering, skal du vise id, hvis du rejser ind i Sverige med bus, tog eller færge.

Det meddeler den svenske justits- og migrationsminister Morgan Johansson (S) på et pressemøde onsdag, skriver flere svenske medier.

Den svenske regering vil indtil videre ikke lukke Øresundsbroen, men foreslår id-kontrol på busser, tog og færger, som skal træde i kraft fra 21. december i år og senest 4. januar næste år.

- Vi har besluttet at foreslå Riksdagen (det svenske parlament red.) at give regeringen mulighed for at indføre id-kontrol på busser, tog og færger, siger Morgan Johansson under pressekonferencen.

- Det kommende forår skal ikke være som dette efterår. Vi skal nedbringe antallet af asylansøgere. Id-kontrol er en måde at opnå det, siger han.

De forskellige transportfirmaer skal have mulighed for at forberede sig på den ekstra kontrol, og derfor har de frem til 4. januar i det nye år.

- Det kommer til at blive besværligere, og det kommer til at tage længere tid at tage mellem Danmark og Sverige, siger ministeren til Expressen.

Men det handler om at få færre asylansøgere ind i landet, siger han.

Ifølge Morgan Johansson er den danske regering er informeret.

- De forstår, at det vil føre til problemer på den danske side.

Regeringen blev tirsdag tvunget til at trække forslaget om at lukke Øresundsbroen tilbage efter skarp kritik fra flere sider.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik