Sverige forlænger grænsekontrol et halvt år

Den svenske grænsekontrol er blevet forlænget frem til foråret på grund af en fortsat trussel, lyder det.

Den svenske regering har som forventet besluttet at forlænge landets grænsekontrol ved de indre grænser - blandt andet ved Øresundsbroen - med et halvt år.

Grænsekontrollen gælder nu frem til 11. maj næste år. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Regeringen forklarer beslutningen i en pressemeddelelse med, at der "fortsat findes en trussel mod den offentlige orden og indre sikkerhed".

Ved et akut behov kan det svenske politi også indføre kontrol andre steder i landet i to uger. Politiet kan desuden ansøge om at kontrollere ved grænsen mod Norge og Finland.

Danmark har ligesom Sverige forlænget grænsekontrollen. Den danske midlertidige grænsekontrol stod til at udløbe 12. november.

Men den er ligesom den svenske forlænget med seks måneder frem til 12. maj 2018. Det meddelte den danske regering i oktober.

Her lød regeringens begrundelse, der er lig den svenske, "migrantsituationen og den alvorlige terrortrussel mod Danmark".

Det var i november 2015, at Sverige indførte midlertidig grænsekontrol på grund af den store tilstrømning af migranter og flygtninge.

I januar 2016 fulgte Danmark så efter. Det var, samtidig med at Sverige indførte id-kontrol af rejsende til Sverige.

Det betød, at alle transportselskaber, der opererede fra Danmark til Sverige, blev pålagt at kontrollere alle passagerer, før de nåede Sverige. Id-kontrollen blev dog indstillet i foråret i år.

Danmark og Sverige er ikke de eneste lande, der kontrollerer grænserne for tiden. Norge, Tyskland og Frankrig har ligeledes midlertidige grænsekontroller, der også er blevet forlænget frem til næste forår.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik