Svenskerproblemer i Helsingør: Lav kurs stopper forbrugsfesten

Den lave kurs på den svenske krone holder handlende fra at tage turen over Øresund. Derfor går Helsingør nu nye veje for stadig at lokke svenskerne til.

Den svenske krone er nede i en bølgedal, og det kan de mærke i Helsingør.

I dag får du bare 73 danske kroner for 100 svenske - og derfor er det ikke længere lige så attraktivt for svenske turister at tage færgen over Øresund for at handle ind i Helsingør.

Men i stedet for at vente på svenske opgangstider har Helsingør Kommune sammen med butikslivet selv taget en række initiativer for at sikre den blågule tilstedeværelse.

- Det er livsnerven i en stor del af den detailhandel, vi har, at vi fortsat gør det attraktivt for svenskerne at kommer herover, siger viceborgmester og formand for Kultur- og Turismeudvalget, Henrik Møller fra Socialdemokratiet. 

Derfor er byen gennem de seneste år i stigende grad gået over til at satse på at lokke svenske turister til gennem oplevelser og kultur.

- Vi må lægge os i selen for at sørge for, at der altid er nogle initiativer, der gør, at det fortsat vil være spændende at besøge byen, siger viceborgmesteren.

En lang række festivaler og events den kommende tid kan nævnes. Men skal man stimulere svenskernes trang til at spendere, skal man pirre til deres oplevelsesnerve allerede på vejen 'hinsidan'.

Derfor har kommunen allieret sig med rederiet Sundbusserne, der nu holder en række events, der skal lokke flere svenskere med på overfarten. Blandt andet kan man opleve live jazz på færgen eller tage del i et spil banko på udvalgte overfarter. 

- Den traditionelle handel, hvor man tager over for at købe noget alkohol og så tage tilbage er nok mere afløst af folk, der gerne vil have en god oplevelse. Så det arbejder vi rigtig meget med nu, siger Hans Froholdt, der er direktør i rederiet.

I den seneste opgørelse fra 2015 har Helsingør Kommune landets 10. største omsætning på turisme - med over 1,6 milliarder kroner om året.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik