Svenskerne overvejer mere lempelig grænsekontrol

Den nuværende grænsekontrol rammer for hårdt, lyder det pludselig fra svenskerne

Det var svenskerne selv, der krævede kontrol af rejsende, der skal ind i Sverige - og siden er blandt andet både Danmark og Tyskland fulgt med. Målet var at få nedbragt antallet af flygtninge. Og mens Danmark nu kan registrere et meget stort fald i antallet af flygtninge, der forsøger at komme ind i Danmark via grænsen fra Tyskland, så har svenskerne også fåe øje på andre, voldsomme konsekvenser, der rammer både svenskere og danskere, der pendler mellem de to lande. Det skriver Berlingske.

-Vi har hidtil set positive effekter af grænse og id-kontrollen, men vi har også set negative effekter i Øresundsregionen, hvor det er blevet sværere for pendlerne. Jeg vil arbejde sammen med Danmark for at forsøge at få en bedre grænsekontrol over Øresund, som giver færre problemer for pendlerne i Øresundsregionen, før vi går videre og forlænger kontrollen,« sagde den svenske indenrigsminister, Anders Ygeman, forud for et møde mellem de fem Schengen-lande, som har indført midlertidig grænsekontrol, torsdag. aften til avisen.

Det er EU, der skal godkende, de i alt fem medlemslandes ønske om grænsekontrol, og svenskerne tøver med at skrive under på den aftale, der skal indgås, før kontrollen kan forlænges i yderligere et halvt år.

 

Det skyldes, at rigtig mange - især svenskere - er kommet i klemme med den nuværende ordning, fordi rejsetiden over Øresund er blevet forlænget drastisk. Ifølge Berlingske er der tale om et samfundsøkonomisk tab på 237 millioner årligt.

Grænsekontrollen påfører virksomheder store tab - og giver deres medarbejdere besværligheder. Det kan du set et indslag om her.

Når EU-kommissionen hidtil har tilladt den indre rænsekontrol hænger det sammen md en erkendelse af, at den ydre - blandt andet ved Grækenland - ikke fungerer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik