Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

Svensk politi tjekker Peter Madsens dna

Det svenske politi tjekker nu Peter Madsens dna for at undersøge, om Peter Madsen kan knyttes til uopklarede svenske drab.

Når det danske og svenske politi den 1. november kan søge i hinandens dna-registre efter den 1. november, vil den politiet i Skåne først og fremmest tjekke, om andre uopklarede drabssager kan være forbundet til Peter Madsen.

Det oplyser den svenske tv-station TV4.

Vi har et enkelt tilfælde, der kan minde om denne sag

Bo Lindqvist, chef for det svenske politis cold case-gruppe

- I løbet af november vil vi køre alle de drab, som vi ikke har opklaret gennem det danske register, også Peter Madsens, det sker helt automatisk, siger kriminalkommissær Mattias Sigfridsson til tv-stationen.

Peter Madsen har angiveligt tidligere opholdt sig en del i Skåne, hvilket har vakt det svenske politis interesse. 

Læs også Tidligere politiinspektør om nye ubådsspor: "Gennembrud i sagen"

- Vi har et enkelt tilfælde, der kan minde om denne sag, siger Bo Lundqvist, der er chef for det skånske politis afdeling for uopklarede sager, den såkaldte cold case-gruppe, til TV4.

Den kendte raketbygger og opfinder Peter Madsen er mistænkt for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall i sin ubåd Nautilus UC3 den 10. august om aftenen eller om natten til den 11. august.

Derefter skal han have parteret liget og kastet delene i vandet.

Peter Madsen har gennem sagen hævdet sin uskyld og fortalt i retten og til politiet, at journalisten døde, da hun fik en låge på ubåden i hovedet.

Herefter valgte han at "begrave hende til søs" men hævder, at han smed liget i vandet i ét stykke. 

Læs også Specialtrænede hunde fik fært af ligdele på havets bund

Senest har de retsmedicinske undersøgelser dog modsagt hans forklaring. Det sker særligt efter Kim Walls hoved og ben er blevet fundet af politiets dykkere.

Undersøgelser fra retsmedicinerne viser, at hovedet ikke har skader, der tyder på, at hun har fået noget tungt i hovedet.

Samtidig viser de, at liget er blevet parteret med en sav.