Svensk politi rydder romalejr i Malmø

Politiet er her til morgen mødt talstærkt op for at fjerne migranter fra en lejr, hvor de har boet i halvandet år. Op imod 800 betjente kan blive indsat i aktionen.

Rydningen af lejren, der ligger på en industrigrund i Malmø og det seneste halvandet år har været hjemsted for mellem 100 og 200 romaer, har været planlagt i over en måned. Det oplyser Aftonbladet og nyhedsbureauet TT's journalist på stedet.

Ifølge TT er "et stort antal" politibusser kørt hen til lejren, der er blevet kendt ulovlig, og hvor beboerne havde fået en frist til klokken 16.00 i søndags til at forlade den. Mellem 50 og 100 aktivister havde forinden samlet sig ved indgangen til lejren. De er utilfredse med, at den skal ryddes. Ifølge Aftonbladet har aktivisterne ydet passiv modstand ved at undlade at flytte sig fra indgangen til lejren, mens flere af migranterne har ifølge TT selv valgt at forlade området, inden rydningen blev sat i værk.

Politiet siger, at man indledningsvis anvender "kommunikative metoder" for at få folk til at forlade området frivilligt. "Dem, som ikke vil gå frivilligt, leder vi herfra, og dem, som ikke vil gå på egne ben, må vi bære herfra," siger Robert Loeffel, der er politiets talsmand i region Syd, til TT. En person er blevet anholdt og mistænkes for at have udøvet vold mod en tjenestemand i funktion. Betjenten er kun kommet lettere til skade, og det står ikke klart, om den anholdte er en aktivist eller en af migranter.

Det er miljøforvaltningen i Malmø, der har besluttet, at lejren skal ryddes. Årsagen er, at migranterne bor under sundhedsfarlige forhold på den forladte industrigrund. Politiet har ingen prognose for, hvor længe aktionen kommer til at vare.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik