Efter at den svenske regering besluttede at afskaffe id-kontrollen, har politiet oplevet en øget belastning ved grænsen. Foto: Niels Meilvang / Scanpix

Svensk politi ansætter civile paskontrollører ved Øresund

Grænsepolitiet vil nu ansætte hundredvis af civile, der skal stå for paskontrollen ved Øresund og Helsingborg.

Det svenske grænsepoliti vil ansætte hundredvis af civile paskontrollører, der skal stå for grænsekontrollen ved Øresund.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Læs også DSB indfører timinuttersdrift til lufthavnen

Efter at den svenske regering besluttede at afskaffe id-kontrollen, har politiet oplevet en øget belastning ved grænsen. 

Vores målsætning er at have folk på plads så hurtigt som muligt.

Patrik Engström, chef for grænsepolitisektionen

Samtidig er ordren fra regeringen, at grænsekontrollen skal fortsætte på fuldt blus i de resterende seks måneder.

Derfor har det svenske rigspoliti torsdag besluttet at styrke bemandingen især ved Øresundsbroen og havnen i Helsingborg.

Patrik Engström, der er chef for grænsepolitisektionen ved det nationale politis operative afdeling, ved ikke, hvornår bemandingen vil være på plads. 

- Vi søger kompetente mennesker - gerne med brede sproglige og kulturelle kompetencer. Der er også nogle formelle uddannelseskrav, siger Patrik Engström. Foto: Niels Meilvang / Scanpix

- Vi går ind i en ferieperiode nu. Det er meget svært at sige, hvornår det vil kunne mærkes. Vores målsætning er at have folk på plads så hurtigt som muligt, siger han til TT.

Rekrutteringen af de civile paskontrollører kommer til at foregå løbende.

Læs også Godt nyt til Øresunds-pendlere: Togtur 12 minutter hurtigere

- Vi søger kompetente mennesker - gerne med brede sproglige og kulturelle kompetencer. Der er også nogle formelle uddannelseskrav, siger Patrik Engström.

Han understreger, at de civile paskontrollører vil samarbejde med uddannede politibetjente om opgaven.