Svensk pensionistbande på spil i København.

Svenske pensionister planlagde bankrøveri i København. Svensk politi mistænker banden for flere røverier. Fredag blev tre mænd på henholdsvis 52, 63 og 70 år varetægtsfængslet ved retten i Kristianstad i Skåne.

Det skriver Ekstra Bladet. De tre blev anholdt onsdag kort før de ifølge politiets formodning ville begå endnu et røveri. Denne gang i København.

- Vi mener, de ville slå til mod et pengeinstitut i den sydlige København. De nærmere detaljer vil jeg ikke komme ind på, siger Ingvar Widell, pressetalsmand, politiet i Skåne, til Ekstra Bladet.

Politiet mistænker dem for at stå bag en røveribølge begået gennem de seneste tre-fire måneder, og hvor røverne har opført sig særdeles hårdkogt.

Ved et røveri i september blev der anvendt automatvåben - ved et andet røveri i august skød røverne mod politiet under flugten.

I alt mistænkes den aldrende bande for mellem ti og tyve røverier gennem den seneste årrække. Blandt andet et eller flere på Sjælland.

- Gennem de seneste måneder har politiet i Skåne målrettet efterforsket mod banden. Efterforskningen er sket i samarbejde med både det svenske rigspoliti og politiet i Danmark, forklarer Ingvar Widell.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20061111-165214-4-1920x1247we (1)

Anklage: Albaner i Kastrup brugte kryptomobiler og hemmelige rum i største narkosag nogensinde

Taastrupgård vandalisme dæk skåret op

Her har 60 biler fået skåret dæk op: Nu sætter politiet ind over for vandaler

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere